Best Answer

Study guides

☆

Q: 32 is 40 percent of 80. How so?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Related questions

80.000 is really just 80 with three empty decimal places after it. So, 40 percent of 80 = 40/100 x 80 = 3200/100 = 32.

To calculate 'percent off' you can subtract the percent from 100%, then multiply by the amount, or multiply the percent by the amount, then subtract that from the original amount: 100% - 40% = 60%. (60%) x $80 = $48 (so $48 is the new price). (40%) x $80 = $32 (the amount of the discount is $32). $80 - $32 = $48

40% of record out of 80 so (40/100)*80=32 blues record=80-32 =48

40 is half of 80, so that makes it 50%

First, 10% = 8 so 10% x 4 = 40% which is 8 x 4=40% 8 x 4 = 32. So now u know that 40% of 80 is 32.

Percent or percentage equates to hundredths. So 32% is simply 32/100 of the required number......which in this case is 80. Then, 80 x 32/100 = 25.6

Express percent as decimal: 50% = 50/100 = 0.50 and 80% = 80/100 = .80 so .5o times .80 = .40 = 40%

200 * 0,40 = 80 Percent is hundredths so 40% = 0,40 "of" means "multiplied by"

40 divided by 50% is 40 doubled. So 80.

Method 1: 80 * .4 + 80 = 32 + 80 = 112 Method 2: 1. Add 100% to 40% = 140% 2. Convert 140% to decimal form: 140%/100 = 1.4 3. Multiple 1.4 * 80 = 112 <--- this is your answer. Note: The reason you add 100% to the 40% is because the phrase "increase 80" means you have to add 100% of 80 (which is 80 * (100%/100) = 80 * 1 = 80) to the increasing percentage (80 * 40% = 80 * (40%/100) = 80 * .4 = 32) to get your final answer (80 + 32 = 112). It looks like this in summary form: 80 * 100% = 80 * (100%/100) = 80 * 1 = 80 80 * 40% = 80 * ( 40%/100) = 80 * .4 = 32 80 + 32 = 112 You should be able to easily see that you can add 100% + 40% to get 140%, which converts to the decimal number 1.4 1.4 * 80 = your answer (i.e. 112). ============== Previous explanation: Right so you take 80, divide it by 10 (100 if you wanna stay with the full shabang) then multiply it by 4 (40 if you have already divided by 100) and the answer will be 32. add this number to 80. The answer is 112

40 percent is the same as 40/100. Or when reduced would be 4/10 of something. And 4/10 in decimal form is 0.4. So the answer would be 0.4 x the number. For instance 40 percent of 80 would be: 40/100 of 80 or 4/10 of 80 or 0.4 of 80 or 0.4 x 80 or 32 Hope that helps. Also, note the distinction between "40% of" and "40% more" Example: What is 40% more than 10? Answer: 14 (10 + 0.4 x 10) What is 40% of 10? Answer: 4 (0.4 x 10)

First, 10% = 8 so 10% x 4 = 40% which is 8 x 4=40% 8 x 4 = 32. So now u know that 40% of 80 is 32.

People also asked