answersLogoWhite

0


Best Answer
Copy

300 feet in 10 seconds = 30 feet per second.

1 mile = 5280 feet.

5280 feet at 30 ft/sec = 5280/30 = 176 seconds = 2 minutes 56 seconds.

Except that he will not be able to keep up that pace.

2009-10-28 16:13:06
This answer is:
πŸ€“
🀯
πŸ€”
User Avatar

Add your answer:

Earn +5 pts
Q: He ran 300 feet in 10 seconds About how many minutes would it take him to complete the mile?
Write your answer...
Submit

Related Questions

A runner practiced at a park near his home His pedometer indicated that he ran 300 feet in 10 seconds About how many minutes would it take him to complete?

.6 minutes


What is the answer for 800 feet in 2 minutes 40 seconds?

800 feet in 2 minutes 40 seconds equates to 3.41 miles per hour.


If a man run three hundred feet in ten seconds how long would it take to run a mile?

176 seconds or 2.933333333333333333333333333333333333333 minutes


If you traveled 495360 feet in an hour how many feet would you have traveled in 12 seconds?

Since one hour is 3600 seconds (60 minutes per hour times 60 seconds per minute), 12 seconds is 12 over 3600th of an hour, or 0.03333 of an hour. In 12 seconds, at 495360 feet per hour, you would travel about 1651 (495360 times 12 divided by 3600) feet.


The runner ran 1500 meters in 5 minutes and 22 seconds what was his speed in minutes and seconds?

His speed equated to 917 feet per minute or 15.3 feet per second.


How many minutes does it take to drive 500 feet at 55 mph?

6.2 seconds or 0.103 minutes.


What is the average speed of 384 feet in 4 minutes and 16 seconds?

1.5 feet per second.


How many miles will a car go after 5 minutes if it is traveling 30 feet per second?

5 minutes is 300 seconds so 9000 feet


How many feet would you travel in five seconds going 10 miles per hour?

1 mile = 5,280 feet 10 miles = 52,800 feet 10 miles per hour = 52,80 feet in 60 minutes 52,800 / 60 =880 feet in 1 minute 880 / 12 = 73.333 feet in 5 seconds


How long would it take to go 3000 miles at 3000 feet per second?

there are 5280 feet in a mile so it should take 5280 seconds which is about an hour and 28 minutes


What is the mathematical average of the number of feet in a yard seconds in a minutes and months in a year?

ggg


If Marvin is driving 15 mph how far does he go in 20 seconds?

15 miles in 60 minutes = 15 miles in 3600 minutes = 15 miles in 216000 seconds = 1 mile in 14400 seconds = 5280 feet in 14400 seconds = 63360 inches in 14400 seconds = 4.4 inches in one second = 88 inches in 20 seconds, or 7 feet-4 inches.


Do feet convert into seconds?

take the length of the equator divide by 24 hours divide by 60 minutes then divide by 60 seconds


How long will it take for a 200 lb man to fall 27000 feet?

Anything, regardless of weight, falls at 32 feet per second squared, until it reaches terminal velocity. Assuming no air resistance we need SQRT(27000/32) or 29.05 seconds to splat. However, Wikipedia puts the terminal velocity of a sky diver at 180.45 feet/second. That speed would be reached in about 6 seconds. 27000/180.45 = 149.63 seconds or 2 and a half minutes. So you're looking at 2 minutes 33 seconds +/- 3 seconds.


What does ft mean in timing soccer games?

' means feet as well as minutes and " means seconds


How long to travel 13200 feet at 60 miles an hour?

2 minutes 30 seconds.


A skydiver jumps from a plane at an altitude of 7000 feet What is the approximate altitude of the diver after fifteen seconds of free fall?

For the average skydiver, the first 15 seconds would cover 2,000 feet. So jumping from 7,000 feet would put him at 5,000 feet in 15 seconds.


How long does it take to free fall 30000 feet?

If air friction were not involved, then it would take a little over 43 seconds to free fall 30,000 feet. However, air friction limits the speed at which you fall to a maximum of about 120 miles per hour. It takes you about 5.5 seconds to reach terminal velocity, during which time you will fall only about 490 feet. It will then take you about 166.5 seconds to fall the rest of the 30,000 feet, for a total time of 172 seconds, or 2 minutes and 52 seconds.


1 mile in 45 seconds how fast are you going?

1 mile in 45 seconds is 80 mph. There are 60 seconds in a minute and 60 minutes in an hour; 60 * 60 = 3,600 seconds in an hour. 3,600 / 45 seconds = 80. And to cross-check: 80 mph * 5,280 feet in a mile = 422,400 feet per hour / 60 = 7,040 feet per minute / 60 = 117 1/3 feet per second * 45 seconds = 5,280 feet in 45 seconds.


How fast would you be going if you went 800 feet in 10 seconds?

If you went 800 feet in 10 seconds, you would be going 800/10 = 80 feet per second, 237,600 mph.


How many feet per second if someone ran 5 miles in 44 minutes?

(5 miles/44 minutes) x (5,280 feet/mile) x (minute/60 seconds) = 10 feet/second


How many minutes in 400 feet of 16mm film?

At 24 frames per second, it is 11 minutes, 3 seconds and 16 frames


How many feet would you travel in 3 seconds if you were going 75 mph?

330 feetGiven:Time = 3 secondsRate:= 75 mph= 75miles/hour * 1hour/3600seconds * 5280feet/1mile= 110 feet/secondsFormula:Distance = Rate * TimeDistance:= 110 feet/seconds * 3 seconds= 330 feet


How many seconds would it take to travel 15 feet at 3.5 feet per seconds?

15 feet ÷ 3.5 ft/s = 4.29 s.


Jodie ride a bike seven miles in thirty minutes What is her average riding speed in feet per seconds?

1 mile is 5,280 feet (7 x 5280 feet)/( 30 x 60seconds) = 36960 feet/1800 seconds = 20.53 feet per second