Study guides

☆☆☆☆☆

Q: How does one sixteenth equal to thirty seconds?

Write your answer...

Submit

Related questions

One minute and thirty-eight seconds is equal to 98 seconds.

There are two thirty-second notes in one sixteenth note.

One hundred and fifty seconds is equal to Two minutes thirty seconds.

0.0625

One of anything plus five of the same thing is equal to six of them.

There are 1,860 seconds in thirty-one minutes. How you could solve this is by multiplying 60 by 31.

No, it equals one sixteenth.

It is one minute and thirty four seconds

one thirty seconds

No. The "thirty-five" parts are equal, but one hundredth is ten times as muchas one thousandth, so those parts are not equal.Similarly, thirty-five and one chicken is not equal to thirty-five and one horse.

You can really just think of notes as fractions, as music can be seen as the artistic form of math. Therefore two sixteenth notes equal an eighth note (8 is half of 16), and four thirty-second notes equal an eighth note. How many eighth notes equal a thirty-second note? That's just in reverse, so one fourth of an eighth note is the same as one thirty-second note.

It takes sixteen sixteenth rests to equal one whole note. The names of the notes are such that the name tells you how many of them equal a whole note.

Well, it should be 32. Four quarter notes in a whole, two halves in a whole, two eights in a quarter, two sixteenths in an eighth, so two thirty seconds in a sixteenth. A thirty second means "one thirty second of a whole (note)", so the answer is 32.

ten thirty seconds or five sixteenths simplified

8

2

Yes. Four 32nds (4/32) is the same as one 8th (1/8).

3:30 - 1:38 = 1:52 or 1 minute and 52 seconds or 112 seconds

One mile is equal to 1760 yards. Therefore, one sixteenth of a mile is equal to 1760 / 16 = 110 yards.This is equivalent to 110 x 3 = 330 feet.

Expressed as a decimal, 1/16 is equal to .0625.

M = one sixteenth

3600 seconds is equal to one hour.

If the question means:1. How many seconds in one hour andthrity five minutes. And how many seconds in one day5700 seconds for one hour and thirty five minutes.86400 seconds in one day2. How m any hours in one day plus one hour plus thirty five minutes25(60*60) + 35(60)25 (3600) + 210090,000 + 2100 = 92,100 seconds

No, 1/32 is 1/4 of 1/8. (Multiply the denominators - 4 times 8 is 32). One thirty-second is half of one sixteenth.

There are 25.4 millimetres in one inch. Therefore, one sixteenth of an inch is equal to 1/16 x 25.4 = 1.5875 millimetres.