Four right angles on a standard clock... I believe
24 right angles because in a hour it only does 1 right angle ,so in 24 hours there are going to be 24 right angles.
2 times if the clock is a 12-hour clock, once if it is a 24-hour clock.
4 Hope this helps
Twice if the clock is a 12 hour clock. Once if it is a 24 hour variant.
A clock dial has 60 minute divisions on its face, and 12 hour divisions
Eight times in a day the hands of a clock form straight angle. At first they form straight angle when the hour amd minute hand are on 3 and 9 in noon and night. Second, when the hour amd minute hand are on 9 and 3 in morning and night. Third when the hour amd minute hand are on 12 and 6 At last when the hour amd minute hand are on 6 and 12.
Two right angles. Between 2 and 8 there are 6 hours. The clock face [normally] shows 12 hours, so the hour hand moves 6/12 = 1/2 of a complete turn. 1/2 of a whole turn = 1/2 x 360o = 180o 1 right angle = 90o ⇒ 180o = 180o ÷ 90o right angles = 2 right angles
3 o' clock 6 o'clock 9 o' clock 12 o'clock
The minute hand of a clock turns about 360 degrees each hour.
A clock that gain 30 second every hour will gain how many minutes in a day?
AnswerFor every position that the hour hand CAN attain, there are TWO points where the minute hand will achieve a ninety degree angle from the hour hand.AnswerIt happens 44 times in the course of one full day, and it's reasonably easy to calculate. See linked question for details.Technically, if you move the hands of the clock by hand, an infiinite number of right angles can be formed.
The hour hand on a clock will move 30 degrees every hour. (This assumes a "regular" clock and not a 24-hour clock.) The hour hand of a clock will move 360 degrees in 12 hours. That means it will move 360/12 degrees in one hour. That's 30 degrees in an hour. There are 60 minutes in an hour, so the hour hand will move 30/60 degrees in a minute. That's 0.5 degrees in a minute.
24, or 48 if u count when they overlap
On a clock the hour hand makes two full rotations. Which means it goes around the clock two times.
Depends whether the clock is in 12-hour or 24-hour format. 12-hour format = twice a day 24-hour format = once a day
work it out form 12 o clock noon. there are 6 hours from 6am to 12 noon. there are 8 hours form 12 noon to 8pm 6+8 = 14 Also, it is easier if you use a 24 hour clock rather than a 12 hour one In a 24 hour clock 6am = 0600 hours and 8 pm = 2000 hours 2000-0600 = 1400