Best Answer

There are 105 minutes in one and three quarters of an hour, 60 + 45.

Q: How many minutes in 1 hour and 3 quarters?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

105 minutes (1 hour + 45 minutes = 60 minutes + 45 minutes)

Four quarters is 1. There are 60 minutes in 1 hour.

1 quarter equals 15 minutes so there are 4 quarters in an hour there are 15 minutes left until the hour

60 minutes + 45 minutes = 105 minutes.

1 hour = 60 minutes 60 minutes * (3/4) = 45 minutes

Related questions

105 minutes (1 hour + 45 minutes = 60 minutes + 45 minutes)

Four quarters is 1. There are 60 minutes in 1 hour.

One hour is equal to 60 minutes and 3 quarters of an hour is 45 minutes. So 60+45= 105 minutes total.

1 quarter equals 15 minutes so there are 4 quarters in an hour there are 15 minutes left until the hour

No, 1 quarter of a hour is 15 minutes, so 3 quarters of a hour is 45 minutes. In quarters, an your goes 15, 30, 45, 60.

60 minutes + 45 minutes = 105 minutes.

1 hour = 60 minutes 60 minutes * (3/4) = 45 minutes

If it takes you 20 minutes to ask a stupid question, you could ask three such questions in one hour.

There are 2 quarters hours in half an hour and a quarter of an hour is 15 minutes while half an hour is 30 minutes

15 minutes. Each hour can be broken down into 4 quarters. 15 minutes after the hour is "a quarter past," and 15 minutes before the hour is "a quarter to." A On an digital clock, this would read (for example) 1:45 and it would be " a quarter to 2"

1 hour is 60 minutes, and I presume you know that.60 minutes * 0.25 = 15 minutes (a quarter hour is 15 mins)15 minutes * 3 = 45 minutes (3 quarter hours are 45 mins)

three quarters of an hour is equal to 45 minutes... therefore 1 hour and 45 minutes is your answer