Study guides

☆☆

Q: How many seconds are there in one year have a leap year?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Related questions

There are 86,400 seconds in a day and 31,536,000 seconds in a normal year. So, if a leap year is one day longer than a normal year then a leap year would have one more day's worth of seconds. That means that 31,536,000+86,400=the number of seconds in a leap year, or 31,622,400. So there are 31,622,400 seconds in a leap year.^Last post was incorrect^31 556 926 seconds in a year not 31 536 000

In a non-leap year, there are 31536000 seconds in one year.

In a non-leap year, there are 31536000 seconds in one year.

In standard year there are 31,536,000 seconds. In a leap year there are 31,622,400 seconds. Occasionally a leap second is added to a year, so there would be one more second in those years.

3,155,760,000... accounting for leap year that one year is 365.25 days long

A ordinary year contains 31,536,000seconds.(60x60x24x365) a leap year contains 31,622,400seconds.

31,536,000 year x 100 = 3,153,600,000 in a century + 25 leap years in a century at 2,160,000 seconds = 3,155,760,000 in a century counting leap days.

366 days in one leap year .

A leap year is singular--it only occurs ONE time and ONLY in that year. (One) Leap Year occurs every 4 years.

A normal year has 365 days; a leap year has 366 days.

366 in one leap year

60s X 60m =3600sX 24=86400s X 365d= 31536000X 6yr =189216000 seconds in 6 years -- another answer -- there are 60 seconds in a minute 60 minutes in an hour (which equals 3,600 seconds) 24 hours in a day (which equals 86,400 seconds) 365 days in a (regular) year (which equals 31,536,000 seconds) 366 day in a leap year (which equals 31,622,400) So, as six consecutive years will definitely include one leap year we get 5 regular years (which equals 157,680,000 seconds) and one leap year - together this totals 189,302,400 seconds. But, there could be two leap years in six consecutive years and that would mean 4 ordinary years (which equals 126,144,000 seconds) and 2 leap years (which equals 63,244,800 seconds) and that total is 189,388,800 seconds.

People also asked