Study guides

Q: If your car gets 15 miles per gallon how many gallons would it take to travel 1000 miles?

Write your answer...

Submit

Related questions

At 20 miles per gallon, it would take 9 gallons to travel 180 miles.

This is a two part problem. First, you must determine the number of miles you can travel on one gallon of gas if it takes two gallons to travel 44 miles. This can be solved by dividing the miles driven by the gallons used. In this problem that would be 44/2 or 22 miles per gallon.Next, if you can travel 22 miles on one gallon, you want to determine how many gallons would be required to travel 528 miles. This can be solved by dividing 528 by 22 or 528/22 which equals 24 gallons.

360 ÷ 12 = 30 gallons

23.65 gallons (473÷20).

19 miles to the gallon means, that if you have one gallon of gas in vehicle, you can travel 19 miles before you run out of gas.if you have 2 gallons, you would be able to tavel 38 miles

My truck gets 14 miles per gallon so it would take 290/14=about 21 gallons. My Honda gets 28 miles per gallon so it would take 290/28=about10.5 gallons.

That depends entirely - on how many miles to the gallonthe vehicle does !

189 miles = 7 gallons 27 miles = 1 gallon 297 / 27 = 11 gallons

402/19 = 21.16 gallons (rounded)

If you use 100 gallons to travel 16080 miles, your MPG would be 160.8. Since you know the gallons and the distance, speed is not a factor in this particular equation.

2727 miles @ 27 miles per gallon will require 101 gallons. 101 gallons @ 4.04 per gallon = 408.04 so to the nearest whole number, the answer is 408.

515 miles divided by 22mpg is 23.4 gallons used. 23.4 gallons times 2.50 a gallon is 58.50.

1600 miles / 8 miles per gallon = 200 gallons. Multiply this by the cost of gasolene per gallon. Since the cost varies in different places and times, you will have to research this yourself for your particular situation.

480 miles @ 20 miles per gallon = 24 gallons needed 24 gallons @ $3.75 per gallon = $90

400 miles at 25 miles per gallon = 400/25 gallons = 16 gallons. 16 gallons at 4 per gallon = 16*4 = 64 units of currency.

1800 miles @ 40 miles per gallon = 1800/40 = 45 gallons 45 gallons @ 4.00 a gallon = 45*4.00 = 180.00

1200 miles @ 20 miles per gallon means 1200/20 = 60 gallons. 60 gallons @ 2.99 per gallon = 179.40

Total trip mileage = 758. MPG 14 miles per gallon. 758 miles * 1 gallon/14 miles = 54.14 gallons $3.20 per gallon * 54.14 gallons = $173.25

You would also need to know how many gallons your car uses per mile, or how many miles per gallon.You would also need to know how many gallons your car uses per mile, or how many miles per gallon.You would also need to know how many gallons your car uses per mile, or how many miles per gallon.You would also need to know how many gallons your car uses per mile, or how many miles per gallon.

It depends on the milage of the car. For example, if you had a car that got 20 miles to the gallon you would travel 20,000,000 miles. However, most cars would not have any engine powerful enough to move at all if weighed down by a million gallons of gas.

The will depend on the fuel mileage of the vehicle and of the driver. If a vehicle averages 30 miles per gallon of fuel, then multiply 128 miles times 30 ( 3,840 miles) However, if the fuel economy of the vehicle is only 15 miles per gallon, then 15 times 128 would be the distance you could travel ( 1,920 miles).

870 miles / 30 mpg = 29 gallons 29 gallons * $4.00 per gallon = $116.00 total

one gallon!

29.16 Gallons.

The idea is to 1) Divide the miles by the miles-per-gallon, to get the number of gallons, and then 2) Multiply the number of gallons by the price per gallon.