Q: How would you estimate the number of seconds in a day?

Write your answer...

Submit

Related questions

Each day has 86400 seconds, so just divide your million seconds by this number, to get the number of days.Each day has 86400 seconds, so just divide your million seconds by this number, to get the number of days.Each day has 86400 seconds, so just divide your million seconds by this number, to get the number of days.Each day has 86400 seconds, so just divide your million seconds by this number, to get the number of days.

It would be best to work out how many seconds in a minute, then multiply by the amount in each subsequent unit: Number of seconds in a minute is 60 Number of minutes in an hour is 60, so seconds in an hour is 3,600 Number of hours in a day is 24, so seconds in a day is 86,400 Number of days in a year is 365.242199 so seconds in a year is 31,556,925.9936 Number of years in a century is 100, so seconds in a century is 3,155,692,599.36 Or to 3 sig figs, 3.16billion

The number of seconds in a day

how many seconds in a day in standard form

0.0278

Divide the seconds by 86400 (that's the number of seconds in a day).

There are 11.5741 in 1 million seconds. You can find this answer by knowing that there are 86400 seconds in a day and dividing a million seconds by this number. This is the number of seconds in a day because there are 60 seconds in a minute, 60 minutes in an hour, and 24 hours in a day.

There are 60 seconds in a minute. There are 60 minutes in an hour. Therefore, there are 60*60=3 600 seconds in a hour. There are 24 hours in a day. Therefore, there are 3 600*24=86 400 seconds in a day. Your number of seconds/the number of seconds in a day=1 468 800 seconds/86 400 seconds in a day=17 days.

You multiply the number of days you have by the number of seconds there are in a day, so: seconds = days * 24 * 60 * 60

There are 86,400 seconds in one day; simply multiply that by the number of days and you have your answer. 4daysX24hours/day=96hours 96hoursx3600(seconds/hour)=345,600 seconds

100*365*24*60*60 = 3153600000 seconds number of years*number of days in a year*number of hours in a day*number of minutes in an hour*number of seconds in a minute= the number of seconds in 100 years

S:H

The earth does not rotate at a constant speed, and the exact definition of a second no longer depends on the earth's orbit, or day but on atomic vibrations. However, the approximate number of seconds in 1 000 000 years would be 31,556,925,974,700 seconds. This would need adjusting by the number of leap seconds added or subtracted over the interval.The above equals 525,948,766,245 minutes.The earth does not rotate at a constant speed, and the exact definition of a second no longer depends on the earth's orbit, or day but on atomic vibrations. However, the approximate number of seconds in 1 000 000 years would be 31,556,925,974,700 seconds. This would need adjusting by the number of leap seconds added or subtracted over the interval.The above equals 525,948,766,245 minutes.The earth does not rotate at a constant speed, and the exact definition of a second no longer depends on the earth's orbit, or day but on atomic vibrations. However, the approximate number of seconds in 1 000 000 years would be 31,556,925,974,700 seconds. This would need adjusting by the number of leap seconds added or subtracted over the interval.The above equals 525,948,766,245 minutes.The earth does not rotate at a constant speed, and the exact definition of a second no longer depends on the earth's orbit, or day but on atomic vibrations. However, the approximate number of seconds in 1 000 000 years would be 31,556,925,974,700 seconds. This would need adjusting by the number of leap seconds added or subtracted over the interval.The above equals 525,948,766,245 minutes.

You need to multiply all of the following together:* 17 (the number of days)* 24 (hours per day)* 60 (minutes per hour)* 60 (seconds per minute)Or, if you manage to remember that the number of seconds in a day is 86,400, in the future you can simply multiply the number of days by 86,400, to convert to seconds.

3600:1 ======================= I'll vote for 86,400:1

Number of seconds in 4 months: 28-day months . . . . . 2,419,200 seconds 29-day months . . . . . 2,505,600 30-day months . . . . . 2,592,000 31-day months . . . . . 2,678,400

1 hour: 3600 seconds 1 day: 86400 seconds 1 30-day month: 2592000 seconds 1 365-day year: 31536000 seconds

432000 Absolutely correct, and here's how that number was achieved: One day is (24x60x60) 86,400 seconds, so 5 times 86,400 would be: 432,000.

I estimate 4,320 waves a day if the waves come in at one for every three seconds

Well in a day there is 24 hours, So in days it would be 1 day and a hour.In minutes it would be 1500 minutes.In seconds it would be 9000 seconds.

2 seconds per day. 60+18=78, 78 seconds/39 days = 2 seconds per day.

1 day = 86,400 secondsMarch has 31 days = (31 x 86,400) = 2,678,400seconds

On the day of his 80th birthday, at the same exact moment of the day when he took hisfirst unassisted breath outside of his mother, his age would be(80 years) x (365.23 days/year) x (86,400 seconds/day)= (80 x 365.23 x 86,400) (year - day - second / year - day)= 2,524,469,760 seconds.But then, 1 second later, this number would be wrong.

100*365*24*60*60 = 3153600000 secondsnumber of years*number of days in a year*number of hours in a day*number of minutes in an hour*number of seconds in a minute= the number of seconds in 100 yearsRead more: How_many_seconds_is_in_100_years

In one year there are 365 days. One day has 24 hours, each hour has 60 minutes and each minute has 60 seconds.This gives the number of seconds in an hour as 60*60 = 3600 and the number of seconds in a day as 24*3600 = 86400The number of seconds in 365 days is 86400*365 = 31536000 seconds.There are 31536000 seconds in a year.So 31536000 x 2 years = 63070000 seconds in 2 years.