Best Answer

In kph it would be 40 kph.

Q: In one-half hour a bicyclist traveled 20 kilometers What was the bicyclist's average speed?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

Average Speed

Distance = Rate * TimeAlgebraically manipulated,Time = Distance/RateTime = 4700 kilometers/190 kilometers per hour= 24.7 hours=============================

correct

Average speed is the distance traveled over a given time. For your case this would be: 210 km / 3 h Reducing this it becomes: 70 km/h (kilometers per hour)

rapitity

Related questions

20 km in half an hour = 2*20 = 40 km in an hour.

25 kilometers

On average, about 2 bicyclists die every day in the US due to traffic-related incidents. This translates to roughly one bicyclist dying every 12 hours. It's important to follow road safety rules and encourage the use of proper safety gear like helmets to reduce these accidents.

50kph

Average Speed

17.14286 km. hr. is the avg. speed

Average speed = distance / timedistance = 10 kmtime = 1.5 hoursAverage speed = 10 km / 1.5 hours = 6.67 km/hoursor1 mile = 1.60934 km6.67 km/hr = 4.14 miles/hrBecause we do not know if the speed of the bicyclist was constant or not, we can only give the average speed of this cyclist.

Anything that goes 543 kilometers in 6 hours is averaging 90.5 kilometers per hour

His average speed was 55 kilometers per hour.

If what you want is the total distance traveled, you need to multiply the average speed by the time.Please note that "59 kilometers" is not a speed; perhaps you mean "59 kilometers per hour". If, on the other hand, "59 kilometers" is the TOTAL DISTANCE, and you want the average speed, you need to divide the total distance by the time.

A car that travels 1000 kilometers in 5 hrs, averages 200km/h.

Average speed is the total distance traveled divided by the time taken.Average speed = total distance traveled/time taken = 90 km/3 h = 30kph