Best Answer

Convert 20 minutes into seconds (20 * 60). There are sixty seconds in a minute. This would make 1200 seconds. Then add the 45 seconds (1245). Convert 30 minutes (1/2 an hour) into seconds (30 * 60). Then subtract 1245 from 1800. This would leave 555 seconds or 9 minutes, 15 seconds. I hope this helps.

🙏

🤨

😮

Study guides

Q: How do you subtract 20 mins. 45 seconds from one half hour?

Write your answer...

Submit

Related questions

1 hour = 60 minutes therefore 60 mins + 42 mins = 102 mins 102 mins x 60 seconds = 6120 seconds 6120 seconds

150 seconds

30 mins is half an hour. A half as a decimal is .50

7,440 seconds.

There are 60 seconds in a min. and 60 mins. in an hour = 3600 seconds in an hour. 19 seconds is therefore 19/3600 of and hour.

60 secs x 60 mins = 3600 seconds in an hour :D

There are 60 seconds in a minuet and 60 minutes in an hour. Therefore one hour and 30 mins. is the same as 90 mins. 60*90= 5400 seconds.

90 seconds

77 × 60 = 4620 seconds

No.

180 mins

1/6 of an hour is 10 mins. This is 600 seconds.

1600 (seconds) / 60 (seconds /min) = 26 mins 40 seconds 26.67 mins = 60 (minutes/hour) = .44 hours

1 hr and 25 minutes is 5100 seconds.

330 seconds.

90 seconds

90 mins

29 mins, because at 30 mins it will have doubled the amount at 29 mins, making 29 mins halfway. it is NOT 30 mins!!

An Hour and a Half To an Hour and 45 Mins

0.5 hours / 1/2 an hour / 30 mins

one hour is sixty mins half an hour is 30 so: 2x60+30=150 minutes

It means every hour, do something on the half of that hour. Eg. 1:30 > 1 hour later > 2:30, etc. So basically, once an hour, but shift it to the half hour (30 mins)

2x60 is 120, + 55 is 175 mins.

thats 1 billion seconds or 277,777 hours 46 mins 40 secs, or 11,574 days 1 hour 46 mins 40 secs or 31 years 259 days 1 hour 46 mins 40 secs

60mins 40sec is 6.6667 mins. 6.667/60 is 10/90 or 1/9 of an hour.