Best Answer

1 mile in 10 minutes equates to 1/10 of a mile per minute.

Q: It takes 10 minutes to run 1 mile.What is the speed in miles per minute?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

1.5 miles per minute, or 90 miles per hour.

A 12K (kilometer) distance covered in 95 minutes equates to an average speed of 0.08 miles per minute or 4.8 miles per hour.

distance = speed x time first get speed in miles per minute: 80 mph/60 = 4/3 miles per minute distance = 4/3 x 45 minutes = 60 miles

Distance = Speed*Time = 1.8*48 = 86.4 miles.

speed = distance divided by time speed = 2/24 = .083 miles per minute since there are 60 minutes in one hour speed = .083 x 60 = 5 mph

Related questions

0.66 miles per minute.

Simple Equation Speed = Distance / Time as you want it in a speed distance per minute, the time in this equation is in minutes. it will result in a unit of miles per minute. 70 divided by 80 = 0.875 so the average speed is 0.875 Miles per Minute

2.4 miles in 21 minutes = 0.114286 miles per minute or 6.8571428... mph

.5 miles in .8 minutes = 5 miles in 8 minutes = 5/8 miles per minute = 0.625 miles per minute or 37.5 miles per hour..5 miles in .8 minutes = 5 miles in 8 minutes = 5/8 miles per minute = 0.625 miles per minute or 37.5 miles per hour..5 miles in .8 minutes = 5 miles in 8 minutes = 5/8 miles per minute = 0.625 miles per minute or 37.5 miles per hour..5 miles in .8 minutes = 5 miles in 8 minutes = 5/8 miles per minute = 0.625 miles per minute or 37.5 miles per hour.

You can travel 2.375 miles.

Then your speed is precisely (70 miles per 200 minutes).If you do the division of (70/200), you find the more familiar unit rate:(70 miles / 200 minutes) = 0.35 mile/minute = 21 miles/hour .

240 miles per hour = 240 miles in 60 minutes = 240/60 miles per minute or 4 miles per minute.

1.5 miles in 12.5 minutes = 1.5/12.5 = 0.12 miles per minute = 7.2 mph

Shane's mother's average speed is 6.7 MPH. 10 miles/ 90 minutes = 1/9 miles/minute 60 minute/hour 1/9 miles/minute x 60 minutes/hour = 6 2/3 miles/hours 6.7 mph

1.5 miles per minute, or 90 miles per hour.

distance = speed x time first get speed in miles per minute: 80 mph/60 = 4/3 miles per minute distance = 4/3 x 45 minutes = 60 miles

A 12K (kilometer) distance covered in 95 minutes equates to an average speed of 0.08 miles per minute or 4.8 miles per hour.