Chen has 8 nickels, 2 dimes, and 6 quarters.
4 Qs 12 Dimes 20 Nickles
pennies - 100 nickels - 20 dimes - 10 quarters - 4
He has jillian.
13 nickels and 78 dime
15 quarters, 3 dimes
3 quarters, 1 dime, 3 nickels 2 quaters, 5 dimes 1 Fifty Cent Piece, 4 dimes, 2 nickels 1 Fifty Cent Piece, 1 quarter, 5 nickels
7 Quarters= $0.25 times 7= $1.75 10 Dimes= $0.10 times 10= $1.00 10 Nickels= $0.05 times 10= $0.50 17 Pennies= $0.01 times 17= $0.17 So in total you would have $3.42
7 quarters equals out to $1.75. 5 times equals out to $0.50. 3 nickels equals out to $0.15. 4 pennies equals out to $0.04. All together they would equal $2.44.
He has 165 cents.
40 Dimes and 8 Nickles
Each quarter has 5 nickels. 5 times 6.
You almost scared me with this one, but I'll give it a go. Easy ones first: (1) 3 quarters (2) 7 dimes; 1 nickel (3) 15 nickels Then it gets tricky: (4) 2 quarters, 5 nickels (5) 2, quarters, 2 dimes, 1 nickel (6) 1 more time to convert 1 dime into 2 nickels (7) 1 quarter, 10 nickels (8) 1 quarter, 5 dimes (9-12) 4 more times to convert each dime, but 1, into 2 nickels (13-18) 6 more times to convert each dime, but 1, into 2 nickels. Did I miss any? 18 different ways (thank goodness you didn't include pennies!)
A dollar is 100 cents, a quarter is 25 cents, and a nickel is 5 cents. Thus a dollar is composed of 4 (100/25) quarters, or 20 (100/5) nickels. Therefore there are 5 times as many nickels in a dollar as there are quarters. Another way to look at it is to say that there are 5 nickels in a quarter, so there are 5 times as many nickels as quarters in any amount.
A nickel is 5 cents and a quarter is 25 cents so there are five times as many nickels as quarters in any amount. That means 20 quarters is the same as 20*5 = 100 nickels.
2 dimes, 15 nickels, 5 pennies
laura has 3 times as many dimes then quaters she has 8 dime more then quaters what is the value
Letx = number of nickels 7x = number of dimes 7x (.10) + x (.05) = 3.75 .7x + .05x = 3.75 .75x = 3.75 x = 3.75/.75 = 5 nickels 7x = 35 dimes
1 nickel = 5c 1 dime = 10c If 75c were all nickels then there would be 15 nickels. 2 nickels can then be changed for 1 dime and this can be done 7 times so that the final make up is 1 nickel and 7 dimes. There are thus 8 ways of producing 75c using just nickels and dimes.
There are 10 nickels, 20 dimes and 40 quarters in the cash register. The 10 nickels is 10 x 5 cents or 50 cents. The 20 dimes is 20 x 10 cents or 200 cents. The 40 quarters is 40 x 25 cents or 1000 cents. Converting and adding these, we get $0.50 + $2.00 + $10.00 = $12.50, which is the sum given in the question. Let's work through it. The number of nickels is N, the number of dimes is D and the number of quarters is Q. These are our variables in this problem. We don't know how many of them there are, and their numbers could vary. That's why we call them variables. We might also call them unknowns, too. A nickel is 5 cents, so the value of the nickels is the number of nickels, which is N, times the value of the nickel, which is 5 cents. That's 5N here. A dime is 10 cents, so the value of the dimes is the number of dimes, which is D, times the value of the dime, which is 10 cents. That's 10D here. A quarter is 25 cents, so the value of the quarters is the number of quarters, which is Q, times the value of the quarter, which is 25 cents. That's 25Q here. The sum of the values of the coins was given as $12.50, or 1250 cents, because we are working with coins, whose values are measured in cents. Further, we can write this expression as 5N + 10D + 25Q = 1250 on our way to the answer. Of the last two facts, the first was that there were twice as many dimes as nickels. We could write that as D = 2N because said another way, there are twice the number of dimes as nickels. We might also say that for every nickel, there are 2 dimes, so doubling the number of nickels will give us the number of dimes. The last fact is that there were twice as many quarters as dimes. We could write that as Q = 2D because said another way, thre are twice the number of quarters as dimes. We might also say that for every dime, there are 2 quarters, so doubling the number of dimes will give us the number of quarters. The last two bits of data we have allow us to solve the problem, because the do something special for us. Each bit of data expresses one variable in terms of another. That means we can make substitutions in our expressions for the sum of the values of the coins. Let's put up or original expression, and then do some substitutions. 5N + 10D + 25Q = 1250 This is the original expression. We know that D = 2N, so lets put the 2N in where we see D and expand things a bit. 5N + 10(2N) + 25Q = 1250 5N + 20N + 25Q = 1250 We changed the "look" of the expression, but we didn't change its value. Let's go on. We know that Q = 2D, so lets put that in. 5N + 20N + 25Q = 1250 5N + 20N + 25(2D) = 1250 5N + 20N + 50D = 1250 We're almost there. Remember that D = 2N, and we can substitute that in here. 5N + 20N + 50D = 1250 5N + 20N + 50(2N) = 1250 5N + 20N + 100N = 1250 Groovy! We have substituted variables and now have an expression with only one variable in it! Let's proceed. 5N + 20N + 100N = 1250 125N = 1250 We're close! N = 1250/125 = 10 N = 10 The number of nickels is 10, and because the nickel is 5 cents, the value of these coins is their number times their value, or 10 x 5 cents = 50 cents = $0.50 We were told the number of dimes was twice the number of nickels. This means that since there are 10 nickels, there will 2 x 10 or 20 dimes. And 20 x 10 cents = 200 cents = $2.00 We were also told the number of quarters was twice the number of dimes. This means that since there are 20 dimes, there will be 2 x 20 or 40 quarters. And 40 x 25 cents = 1,000 cents = $10.00 If we add the values of the coins, we should get the $12.50 that we were told was in the register. $0.50 + $2.00 + $10.00 = $12.50 We're in business. The value of each denomination of coins adds up to the given value of all the coins in the register. Piece of cake.
A really, really large number. (But more than 2.5 times as many dimes would fit in the same barrel -- so if you're offered a barrel full of either dimes or quarters, pick dimes.)
Only once. You'd need 10 pennies. Using 10 dimes would equal $1. Using 10 nickels would be $0.50. Using 10 quarters would be $2.50.
We have 3 times as many nickles as dimes. Let X equal our number of dimes then 3X equals our number of nickles. Now multiply these values by the value of the coins they represent. So we get : 10(X) + 5(3X)=150 cents or $1.50 next : 10X + 15X = 150 25X = 150 Divide both sides of the equation by 25 X = 6 so we have six dimes = 60 cents we have 3(X) nickels or 3(6) nickels or 18 nickels and 18 times 5 cents = 90 cents 60 cents in dimes plus 90 cents in nickels = $1.50
Six quarters - or 1 1/2