Loading...

There are 3 months in a quarter of a year

3 months.A quarter is one-fourth of a year, therefore it is 3 months.

3. There are 12 months in a year, so you take one fourths of 12=3

There are 4 quarters in a year i.e 3 months is one quarter (1/4 of a year).

One quarter of a year would be 3 months. It is the approximate length of a "season", a period with generally similar weather conditions.

There are 12 months in a year, so a quarter of a year = 12/4 = 3 months. 3 quarters = 3 times 3months = 9 months.

12. How? A Quarter means 1/4th. A year has 12 months. A quarter of a year is 1/4th of 12 months, which is 3 months. Therefore, each quarter has 3 months. Remember, there are 4 weeks in a month. In 3 months there are 3 times 4 weeks, which is 12 weeks. Therefore there are 12 weeks in a quarter. CORRECTION There are thirteen weeks in a quarter of a year. 52 wks per yr divided by 4 is the accepted method to determine how many weeks per quarter.

A quarter is a group of 3 months. If someone refers to "2nd Quarter 2010" they are talking about the 2nd group of 3 months in 2010, namely April, May and June.

One year is equal to twelve months.

There are 12 months in one year.

There are 12 months in one year.

18 months

20 months

12 months

There are six months in one half of a year.

Depends which year and which months........................

There are a total of twelve months in one calendar year.

One and one third.

365 and one quarter

Thirteen

12 months in a year and a half year is 6 months so its 18 months.

There are twelve months in a complete year. Therefore, 12 + 6 = 18 months in one and a half year.

In half a year there are 6 months. If you ment in one and a half years, then 18 months.

4 months.

There are 12 months in a sim year