Study guides

Q: Run 1 mile in ten minutes average speed in MPH?

Write your answer...

Submit

Related questions

The average speed is 13.26 mph

If the average male could run a mile in 6 minutes, that would put the speed at 10 MPH. 5 minutes, 12 MPH 4 minutes, 14 MPH and so on

(.25 miles / 3 minutes) * (60 minutes / 1 hr) = (.25 * 60)/3 = 5 mph If you run a quarter mile in 3 minutes, your average speed is 5 mph.

If your average speed for the whole mile is 4.5 mph, your finishing time will be around 13 minutes 20 seconds.

You need to run at an average speed of 15 mph.

Your average speed would be 3.75 mph

5 mph (miles per hour)

The average speed was 6.433 mph.

There are 60 minutes per hour so speed is 1 mile divided by four minutes or 1/4 mile per minute. The multiply by 60 minutes per hour Speed = 1/4 x 60 = 15 mph

An average speed of 27.52 mph.

4 mph !

Yes, you can. If the average speed for the first mile is 30 mph, and the average speed for the second mile is 90 mph, then 30+90=120/2=60. You need to solve the equation for average speed, not time. You can't. 1 mile @ 30mph = 2 minutes 60 mph for 2 miles = 2 mintes thererfore you cannot go fast enough (or you could go infinity mph)

1 hour 30 minutes.

This is an average speed of 28.8 mph

8.9408 meters/sec or an average speed of 20 mph

Running a mile in exactly 4 minutes equates to a speed of 15 MPH.

If your average speed for the whole one-mile distance is 4 mph, your time will be 15 minutes.

An average speed of approx 10.9 mph.

7.5 mph

mph means miles per hour just record how long it takes to go one mile. If you walk for a mile and it takes 30 minutes then your speed for that mile was 2 mph. If you walk for a mile and it takes 15 minutes then your speed for that mile was 4 mph. ... lets do a crazy one... If you walk for a mile and it takes 23 minutes and 30 seconds then your speed for that mile was 2.55 mph. The math is simple. If your time is in minutes just take 60 minutes and divide into that the total amount of minutes you took to walk a mile. So the calculations for the three examples would be... 60 / 30 = 2 mph 60 / 15 = 4 mph 60 / 23.5 = 2.55 mph (23 minutes and 30 seconds is the same as 23 and a half minutes)

Shane's mother's average speed is 6.7 mph.

An average of 4.29 mph.

I don't think you can do it. To travel 2 miles at 60 MPH would take two minutes. You have already traveled for two minutes while driving 1 mile at 30 MPH.

45

At an average 30 mph: 3 minutes, 12 seconds