Best Answer

First, convert the hours to seconds:

10 miles/hour x 1 hour/3600 seconds = .002777 miles/second

Next, convert the miles to feet:

.002777 miles/second x 5280 feet/mile = 14.67 feet/second

Q: What is 10 mile per hour measured in feet per second?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

200 mile per hour = 200 x 5280 feet per hour = 1,056,000 feet per 3600 seconds = 293.33 feet per second

(773 miles/hour) x (5,280 feet/mile) x (1/3,600 hour/second) / (260 per second)= (773 x 5,280) / (3,600 x 260) (mile - feet - hour - second / hour - mile - second)= (4,081,440) / (936,000) feet= 4.36 feet (rounded)

6 mile/hour (5280 feet/1 mile)(12 inches/1 foot)(1 hour/3600 seconds) = 105.6 inches per second ----------------------------------

Multiply the MPH by 5,280 feet per mile ( the number of feet in a mile ). The result is feet per hour. Divide the speed in feet per hour by 3,600 seconds per hour. The result is feet per second.

About one mile per hour.

Related questions

200 mile per hour = 200 x 5280 feet per hour = 1,056,000 feet per 3600 seconds = 293.33 feet per second

There are 5280 feet in one mile. Therefore, 1 mile per hour is equal to 5280 feet per hour. There are 3600 seconds in one hour. Therefore, 5280 feet per hour is equal to 5280/3600 = 1.46 recurring (that is, 1.46666...) feet per second.

(773 miles/hour) x (5,280 feet/mile) x (1/3,600 hour/second) / (260 per second)= (773 x 5,280) / (3,600 x 260) (mile - feet - hour - second / hour - mile - second)= (4,081,440) / (936,000) feet= 4.36 feet (rounded)

17.6 feet/second*60 seconds/minute*60 minutes/hour=63360 feet per hour there are 5280 feet in a mile 63360 feet/hour*mile/5280 feet=12 miles per hour 90 miles/12 miles per hour=7.5 hours

1.46667 feet per second for every mile per hour.

44 feet/second (1 mile/5280 feet)(3600 seconds/1 hour) = 30 mph =======

6 mile/hour (5280 feet/1 mile)(12 inches/1 foot)(1 hour/3600 seconds) = 105.6 inches per second ----------------------------------

Multiply the MPH by 5,280 feet per mile ( the number of feet in a mile ). The result is feet per hour. Divide the speed in feet per hour by 3,600 seconds per hour. The result is feet per second.

70 mph = 369,600 feet per hour.

About one mile per hour.

1 mile = 5,280 feet

5 miles/hour (5280 feet/1 mile)(1 hour/3600 seconds) = 7.3 feet per second ================