Q: What is 180 kilometers per hour in meters per second?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

(50 m/sec) ÷ (1,000 m/km) x (3,600 sec/hr) = 180 km/hr

The speed is exactly 30 meters per 10 seconds. It can also be expressed as 3 meters per second, 180 meters per minute, 10.8 kilometers per hour, etc.

One kilometre is equal to 1000 x 1000 = 1000000 millimetres. Therefore, 180 kilometres per second is equal to 180 x 1000000 = 180000000 millimetres per second. There are 3600 seconds in one hour. Therefore, 180000000 millimetres per second is equal to 180000000 x 3600 = 648000000000 millimetres per hour.

Answer: 180 km/h = 111.846 mph

25% of 180 meters= 25% * 180= 0.25 * 180= 45 meters or 147 feet 721⁄32inches.

Related questions

(50 m/sec) ÷ (1,000 m/km) x (3,600 sec/hr) = 180 km/hr

The speed is exactly 30 meters per 10 seconds. It can also be expressed as 3 meters per second, 180 meters per minute, 10.8 kilometers per hour, etc.

180 kilometers per hour = 111.846815 miles per hour

At the equator, the earth's rotational velocity is 1,674.4 km/h, or 465.1 m/s. (That's kilometers per hour, and meters per second)

One kilometre is equal to 1000 x 1000 = 1000000 millimetres. Therefore, 180 kilometres per second is equal to 180 x 1000000 = 180000000 millimetres per second. There are 3600 seconds in one hour. Therefore, 180000000 millimetres per second is equal to 180000000 x 3600 = 648000000000 millimetres per hour.

Answer: 180 km/h = 111.846 mph

50 miles per hour = 22.35 meters per second.

50 metres = 1 second 3,000 metres = 1 minute = 3 kilometres 180 kilometres = 1 hour assuming 'in seconds' means one second

Answer: 180 km = 111.846 mi.About 1121 mile = 1.609344 km180 km x 1 mile/1.609344km= 111.85 miles111.8468146 mi111.8 miles

1.First find distance covered in 1 second, ie divide by 10.94. Answer=9.14meters. 2.There are 3600 seconds in one hour (60minutes*60seconds), so multiply answer from 1. by 3600. Answer=32,906.76meters per hour. 3. There are 1000meters in 1 kilometer. So divide answer from 2. by 1000. 4. Answer=32.90676 km per hour. Suggest rounding to 32.91km per hour.

180 kilometers per hour

3 minutes = 3 * 60 = 180 seconds. 180 seconds * 6 meters/sec = 1080 meters.