Best Answer

There are 60 minutes in one hour. Therefore, 5000 centimetres per minute is equal to 5000 x 60 = 300000 centimetres per hour.

There are 1000 x 100 = 100000 centimetres in one kilometre. Therefore, 300000 centimetres per hour is equal to 300000/100000 = 3 kilometres per hour.

Q: What is 5000 centimeters per minute in kilometers per hour?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

2 (meters/minute) x 100 (centimeters/meter) x 60 (minutes/hour) = (2 x 100 x 60) (meter - centimeter - minute / minute - meter - hour) = 12,000 centimeters / hour

Nine km per hour equates to 0.15 km per minute.

Take the kilometers per hour and divide by 60. (60 minutes in an hour)

As we know that 1 hour consists of 60 minutesso, 1 minute would be of 1/60 hours (or 0.0166666666666667 hours approximately)Thus, 0.7 kilometers/minute can be written as0.7 kilometers/0.0166666666666667 hourswhich, on simplification (calculation) gives 42 kilometers per hour.Result42 kilometers per hour

50 kilometers per hour is equal to 13,888.9 centimeters per second.

Related questions

24km per hour 400m per minute 666.66 (repeater) centimeters per second

2 (meters/minute) x 100 (centimeters/meter) x 60 (minutes/hour) = (2 x 100 x 60) (meter - centimeter - minute / minute - meter - hour) = 12,000 centimeters / hour

425 centimeters per hour equals 2.8 (2.78871391) inches per minute.

1 kilometer = 100,000 centimeters So if it flies 80 kilometers every hour, it would fly 8,000,000 centimeters in an hour.

Nine km per hour equates to 0.15 km per minute.

Take the kilometers per hour and divide by 60. (60 minutes in an hour)

249 kilometers per hour = 4.15 kilometers per minute.

As we know that 1 hour consists of 60 minutesso, 1 minute would be of 1/60 hours (or 0.0166666666666667 hours approximately)Thus, 0.7 kilometers/minute can be written as0.7 kilometers/0.0166666666666667 hourswhich, on simplification (calculation) gives 42 kilometers per hour.Result42 kilometers per hour

To calculate the distance a cockroach, crawling at a speed of 1.5 centimeters per second, would cover in an hour, we need to convert the time from seconds to minutes and then to hours. There are 60 seconds in a minute, so the cockroach covers: 1.5 centimeters/second * 60 seconds/minute = 90 centimeters/minute. There are 60 minutes in an hour, so the cockroach covers: 90 centimeters/minute * 60 minutes/hour = 5400 centimeters/hour. Therefore, the cockroach would cover 5400 centimeters or 54 meters in an hour.

50 kilometers per hour is equal to 13,888.9 centimeters per second.

72 kilometers per hour = 2,000 cm per second.

Divide top and bottom by 60: 5000 / 60 = 83.33 / 1 = 83.33 words per minute