Study guides

Q: What is the Nth term for the sequence 5 20 45 80?

Write your answer...

Submit

Related questions

{5, 20, 45, 80, 125} = 5{1, 4, 9, 16, 25} = 5{1², 2², 3², 4², 5²} → U{n} = 5n²

Say if you had the pattern 15 20 25 30 35 40 45 50 To find the nth term you have to see what the gap between the numbers is. In our case this is 5. Then you have to find out what the difference between the gap and the first number. In this sequence it is 10. So your answer would be..... 5n+10 That's how you find the nth term.

nth term = 5 +8n

The next term is 45 because the numbers are increasing by increments of 3 5 7 9 and then 11

There are infinitely many possible solutions to such a question. The simplest quadratic is Un = 4n2 + 9

15(1)

5n+1

3n^2 - n + 1

t(n) = 28-3n where n = 1,2,3,...

9/20

4/9

9/20 or 0.45

9 over 20.

tn = n2 + 9, n = 1,2,3,...

The answer is 20+25=45

45/100 = 9/20

6 = 2 * 3 15 = 3 * 5 28 = 4 * 7 45 = 5 * 9 66 = 6 * 11 Assuming the pattern continues, the nth term is (n + 1) * (2n +1) = 2n^2 + 3n + 1.

0.45 into a fraction = 45/100 or 9/20 0.45 * 100/100 = 45/100 or 9/20 in fraction in lowest term

20% off $45 20% equates to 20/100 so 20% of 45 = 45 x 20/100 = 9. 20% of $45 = 9 Therefore 20% off $45 = 45 - 9 = $36

Both 20 & 45 are divisible by 5.Therefore we can simplify this to 4/9.

So if we call the first term of the sequence A,and the common difference d, then the formula for the nth term is A+ [(n-1)d] this just comes from understanding that the first term is A the second term is A+d the third is A+2d the 4th is A+ 3d so the nth term is A + (n-1)d. So let's set up two equations and solve them for A and d and then we are done A+ 8d=90 A+15d=153 This is the same as -A-8d=-90 A+15d=153 and we add these two equation to eliminate A. This is called elimination. You can also solve this system of 2 equations in 2 unknowns with substitution by substituting A=90-8d into the second equation. I think this is harder We have 7d=63 so d=9 and then plug that into either equation and A=18 So the first 4 terms are 18, 18+9, 18+18, 18+27 or we write 18, 27, 36, 45

45 * 20 = 900

45 + 20 = 65

20% of 45 = 9 = 20% * 45 = 20%/100% * 45 = 90/10 or 9

45% of 20 = 45% * 20 = 0.45 * 20 = 9

People also asked