The equation to use in this case is:speed (of the wave) = wavelength x frequency If the frequency is in hertz, and the wavelength is in meters, the speed will be in meters/second.
Convert that to meters. Then divide the speed of light (in meters/second) by the wavelength. The answer will be in hertz.
Just divide the speed of light (in meters/second) by the frequency (in hertz) - that will give you the wavelength (in meters). You can then convert that to nm.
The speed of any wave is the product of wavelength x frequency. In this case, because of the units chosen (meters, and hertz, which is equal to 1/second), the speed will come out in meters/second.
Wavelength = (speed) / (frequency) = 20/4 = 5 meters.
If you multiply the wavelength (in meters) and the frequency (in Hertz), you will get the speed of the wave (in meters per second).
The formula is speed of light (3x108)=Wavelength in meters times frequency in hertz wavelength really=5x10-9 so frequency=6x1016 Hertz or cycles per second
Speed = (wavelength) x (frequency) = (10) x (100) = 1,000 meters per second
Wavelength is in meters, the frequency is in hertz. period is in seconds and the wave speed is in meters per second.
The higher the frequency, the shorter the wavelength. In all electromagnetic waves, frequency(in hertz) times wavelength (in meters) equals to 300 000 000 meters per second (wave speed).
(4 meters) x (3 per second) = 12 meters per second
331/20 = 16.55 meters.And by the way ... The hertz is not 20. The 'frequency' is 20 hertz.