Q: What percentage of 60 minutes is 30 minutes?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

30 out of 60 is 50%

Divide by 60.Example:30/60 = 0.5Meaning that 30 minutes is 0.5 hours.

1 hour is 60 minutes. 60 minutes + 30 minutes = 90 minutes

18 out of 30 as a percentage is 60%.

You basically have to make an equality between two fractions. First, your percentage fraction will always be a variable over 100. The other fraction, your minutes, will be a variable over 60, because a whole hour is 60 minutes. If you know the percent variable, lets say you want to figure out what 30% of an hour is, you put 30 over 100 = x over 60. You cross multiply, 30 times 60, which equals 1800, then to find out what x (your minutes) variable equals, you will have to divide 100 into 1800, which will give you 18. THerefore, 30 percent of an hour is 18 minutes.

Related questions

50 minutes as a percentage of 1 hour 50 minutes as a percentage of 60 minutes = 100*50/60 = 83.33...%

thirty percent 2.5 hours = 60 + 60 + 30 minutes = 150 (45 x 100) / 150 = 4,500 / 150 = 90 / 3 = 30

30 out of 60 is 50%

8:30 minus 60 minutes is 7:30 830 minutes minus 60 minutes is 770 minutes.

Divide by 60.Example:30/60 = 0.5Meaning that 30 minutes is 0.5 hours.

210 = 60 + 60 + 60 + 30

1 hour is 60 minutes. 60 minutes + 30 minutes = 90 minutes

1 hour = 60 minutes% rate:= 18 minutes /1 hour x 100%= 18 minutes /60 minutes x 100%= 0.3 x 100%= 30%

18 out of 30 as a percentage is 60%.

You basically have to make an equality between two fractions. First, your percentage fraction will always be a variable over 100. The other fraction, your minutes, will be a variable over 60, because a whole hour is 60 minutes. If you know the percent variable, lets say you want to figure out what 30% of an hour is, you put 30 over 100 = x over 60. You cross multiply, 30 times 60, which equals 1800, then to find out what x (your minutes) variable equals, you will have to divide 100 into 1800, which will give you 18. THerefore, 30 percent of an hour is 18 minutes.

Expressed as a percentage, 30/60 x 100 = 50 percent.

% rate= 30/60 * 100% = 50%