0

# What is the answer to this question. A car is traveling at a speed of 60 miles per hour what is the speed of the car in feet per minute?

Updated: 10/18/2022

Wiki User

6y ago

1 mile = 5280 feet, hence 60 miles is 60x5280 = 316800 feet and this is traveled in 1 hour or 60 minutes. Hence per minute is 316800/60 = 5280 feet per minute. There is a short cut. If you multiply miles/hour by 88, you will get feet per minute. Similarly, to get feet per second from miles per hour, multiply mph by the fraction (22/15)

Wiki User

6y ago

Wiki User

6y ago

It is 5280 feet per minute.

Earn +20 pts
Q: What is the answer to this question. A car is traveling at a speed of 60 miles per hour what is the speed of the car in feet per minute?
Submit
Still have questions?
Related questions

### What is the speed a object traveling 30 miles in 20 minutes?

1.5 miles per minute, or 90 miles per hour.

### How many mile can you go in a minute if you are going 70 miles an hour?

You can go 0.8 miles in one minute if you are traveling at an average speed of 70 miles per hour.

1.788 minutes.

### What is the speed of a car in feet that is traveling at 60 miles an hour?

You have already stated its speed in the question !

### What speed would you be traveling to go 22 miles in 7 minutes?

22/7 = 3.142857... repeating miles per minute.

### An object is traveling at a speed of 45 km per minute how long to make 50 miles?

It will take 1.79 minutes to travel 50 miles.

### How many yards per minute is this if you are going 12 miles an hour?

If you are going 12 miles per hour, you are traveling at a speed of 704.73 yards per minute.

### A car is traveling at a rate of 66 miles per hour What is the car's rate in miles per minute?

Dividing the speed in miles per hour by the number of minutes in one hour gives 66/60 = 1.1 miles per minute.

### What is one minute time or speed or distance?

In one minute, a car traveling at a speed of 60 miles per hour would cover a distance of 1 mile.

### What is the speed of a car traveling 45 miles in 30 minutes?

To find the speed of the car, you divide the distance traveled by the time taken. In this case, 45 miles divided by 30 minutes equals 1.5 miles per minute. So, the speed of the car is 1.5 miles per minute.

### How many minutes does it take to travel 50 miles going at a speed of 60 mph?

At a constant speed of 60 mph, you are traveling 1 mile per minute. It will take you 50 minutes to travel 50 miles.

### A car is traveling south at a speed of 70 miles per hour and then begins traveling at a speed of 71 miles per hour but continues traveling in the same direction What has changed?

Speed and velocity have both changed.