Best Answer

30% of 500 = 500x.3=150

500-150=350

$350

Plus tax, handling, shipping, and insurance if applicable.

Q: A 30 percent discount is taken from a computer that cost 500. What is the price of the computer?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

original price minus 22% of the original price

No, because successive discounts are taken on the discounted price after the first of the successive discounts. Therefore, 3 successive 5 % discounts will total to a smaller discount than one 15 % discount.

$163.96 after a 15% discount is taken.

Discounted price was 360 (306/.85)Original price was 400 (360/.9)

Sale price/original price will give you a fraction. The fraction x100 gives you the percentage that the sale price is of the original price.100-(that percentage) gives the percent taken off.

Related questions

Percent of discount is the percentage of a whole price that is taken off as a discount.

original price minus 22% of the original price

No, because successive discounts are taken on the discounted price after the first of the successive discounts. Therefore, 3 successive 5 % discounts will total to a smaller discount than one 15 % discount.

The amount after the discount is $51.20

Discount is -29.25 Total is 86.25

$163.96 after a 15% discount is taken.

Discounted price was 360 (306/.85)Original price was 400 (360/.9)

The amount after the discount is $433.80

Sale price/original price will give you a fraction. The fraction x100 gives you the percentage that the sale price is of the original price.100-(that percentage) gives the percent taken off.

The noun 'discount' is a singular, common, abstract noun; a word for an amount taken off a regular price. Example; Season ticket holders get a discount on parking. The word 'discount' is also a verb: discount, discounts, discounting, discounted.

To take a percentage of a price, multiply the price by the decimal equivalent of the percentage, which is the percentage divided by 100. 25 percent of $15.00 = 15 x 0.25 = $3.75 To take a percentage off a price, you can either subtract that number from the original price ($15.00 - $3.75 = $11.25) or multiply the original price by the decimal equivalent of 100 percent minus the discount. (15 x 0.75 = $11.25)

23.5% if the discounts are taken successively, 25 % if the discounts are taken at the same time. The latter is the less usual meaning of this question.