Best Answer

The usual answer is at the March (vernal equinox) and September (autumnal equinox). However this is not really true. Do to effects like refraction, the sun seams to rise earlier and set later than simple geometry would dictate. Thus if you check any almanac, you will see that there are several minutes more of day than night on the equinox days. The actual day of equal day and night would be several days before the March equinox and after the September equinox. The exact day depending on your lattitude.

For more details see - http://aa.usno.navy.mil/faq/docs/equinoxes.php

More answers

The two days of the year that are of equal amounts of both day and night are the autumnal and vernal equinoxes. They usually fall around September and March 22. But they vary. As with the solstices in June and December, they signify the beginning of Spring and Autumn.

On the vernal and autumnal equinoxes, the hours of day and night are about equal in every place in the world. These dates are on approximately September 23rd and March 21st so during Spring and Fall. Since the Sun's direct rays hit the Earth's equator on these days, the length of hours that every place in the world receives as day and night are equal because the equator is at the center of Earth's longitude lines. I hope this answers your question.

Days and nights are only of equal duration twice per year. It occurs on the summer solstice and the winter solstice.

The summer solstice occurs around June 20, it can vary from year to year. It signals the start of summer.

The winter solstice occurs around December 20, and can also vary from year to year. It signals the start of winter.

The summer and winter solstice have equal night and day.

the equinoxes, in spring and fall.

Two. The equinoxes, spring and fall.

Q: How many days of the year have an equal amount of day and night?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Natural Sciences

Equinox

Twice, at the Summer and Winter Solstaces.

Roughly 29 days on earth is equal to one day on the moon.

After 5.4 days

The sidereal rotation period of Pluto is about 6.39 Earth days.Therefore, 31 Plutonian days is equal to (31 * 6.39) = 198.09 Earth days.Also note that 31 Earth days would be equal to (31 / 6.39) = 4.85 Plutonian days.

Related questions

Two times

Equinox

There are two days of equal length- they are called the equinoxes. And to the person below who asked a question by writing in the ANSWER space- shadows of the sun appear to move because the Earth is rotating (turning)

3 Twice. On the Autumnal equinox and on the Vernal equinox.

Twice, at the Summer and Winter Solstaces.

8 days are equal to 11520 minutes.

Two days equal 48 hours.

144 hours is equal to 6 (six) days.

14 days (2 weeks)

There are 24 hours in a day/night. Therefore 1 1/4th is equal to 1 day and 6 hours or 24 + 6 = 30 hours.

put the same amount to put it equal

101.64 days, of course!