answersLogoWhite

0


Best Answer

Since a minute has 60 seconds, to convert seconds to minutes you divide by 60.

User Avatar

Wiki User

โˆ™ 2014-10-16 23:47:40
This answer is:
User Avatar
Study guides

Algebra

20 cards

A polynomial of degree zero is a constant term

The grouping method of factoring can still be used when only some of the terms share a common factor A True B False

The sum or difference of p and q is the of the x-term in the trinomial

A number a power of a variable or a product of the two is a monomial while a polynomial is the of monomials

โžก๏ธ
See all cards
3.74
โ˜†โ˜…โ˜†โ˜…โ˜†โ˜…โ˜†โ˜…โ˜†โ˜…
818 Reviews

Add your answer:

Earn +20 pts
Q: How much min does 3600 sec equal?
Write your answer...
Submit
Still have questions?
magnify glass
imp
Related questions

What are the step you take to find the number of seconds that is equal to 1 hour?

60 sec/min X 60 min/hr = 3600 sec/hr


How is there3600 in one hour?

1 hour = 60 min 1 min = 60 sec 60•60=3600 sec = 1hour


How many seconds are in 2 hours and 5 min?

2 hour = 3600 sec 5 min = 300 sec total sec in 2hr&5min= 3900


How many sec are in 5 hours and 30 min?

1 hour = 60 x 60 = 3600 sec 5 hours = 5 x 3600 = 18000 sec 30 min = 1800 sec Therefore 5 hours and 30 minutes = 18000 + 1800 = 19800 sec


How do you represent seconds in hours?

There are 60 sec in a minute and 60 min in an hour OR 60 X 60 = 3600 sec/hr SO ... (number of seconds)/3600 = your answer


How fast is one mile per second?

60 sec = 1 minute 60 min = 1 hour 3600 sec = 1 hour one mile/sec = 3600 mph - pretty fast!


How do you write a c program to convert time in sec to time?

main() { int sec=00,min=00,hr=00; printf("Enter time in seconds"); scanf("%d",&sec); if (sec<60) printf("%d :%d : %d",hr,min,sec); else if(sec>=60) min=int(sec/60); sec=int(sec%60); printf("%d: %d : %d",hr,min,sec); else if (sec>=3600) min=int(sec/60); sec=int(sec/60) hr=int(min/60); printf("%d : %d : %d",hr,sec,min); }


How far do you travel at 45 mph in 1 sec?

1 min = 60 sec 1 hour = 60 min = 60 × 60 = 3600 sec → 1 sec = 1/3600 hr distance = speed × time = 45 mph × 1 second = 45 mph × 1/3600 hr = 45 × 1/3600 miles = 1/80 mile = 1 chain = 22 yards = 66 feet


How do you write a formula for the number of seconds x in a hours b minutes and c seconds?

x= 3600a + 60b + c ( a hr x 3600 sec / hr ) + ( b min x 60 sec / min ) + c sec = x sec


How many seconds are in 1.5 days?

1.5 days is 36 hours there are 3600 seconds in an hours (60 min 60 sec = 3600) so 36*3600 is the answer or 129600 seconds in 1.5 days


One thousand seconds is equal to how many years?

Let's put it this way, 1 hour is 3600 seconds, so your answer is 5/18 of an hour, ie 16 min 40 sec.


Which is longer 180 sec or 3 min explain how you decided?

it is equal to because 1 min=60 sec 60 times 3= 180

People also asked