Best Answer

An hour is 60 minutes, so the cyclist would travel 2.4 x 6=14.4 mph (miles per hour)

Q: If a cyclist takes 10 minutes to travel 2.4 miles What is the average speed in mph and how do you work it out?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

1/18

W/4 mph

10 miles in 48 minutes is equivalents to 10/48 miles per minute =60*10/48 miles per hour = 600/48 mph = 25/2 mph = 12.5 mph

1 and a half hours

23min ÷ 60min/hr = 0.38hrS = d/tS = 10miles / 0.38hrS = 26.32mies/hr

Related questions

1/18

W/4 mph

10 miles in 48 minutes is equivalents to 10/48 miles per minute =60*10/48 miles per hour = 600/48 mph = 25/2 mph = 12.5 mph

Your average speed is 44.3 miles per hour.

280 miles per hour.

180 mph

40 minutes. 24 miles is two thirds of 36. Two thirds of an hour is 40 minutes.

1 and a half hours

1376 minutes.

23min ÷ 60min/hr = 0.38hrS = d/tS = 10miles / 0.38hrS = 26.32mies/hr

Your average speed is 7.5 miles per hour.

The average speed for the entire trip is 9mph.