0

# If you traveled 42 miles in 3 hours how many feet did you travel per second?

Updated: 11/3/2022

Wiki User

14y ago

1 mile = 5,280 ft ==> 42 miles = (42 x 5280) = 221,760 ft 1 hour = 3,600 sec ==> 3 hours = (3 x 3600) = 10,800 sec 42 miles / 3 hours = (221,760 / 10,800) = 20.53333 (repeating) ft/sec. ======================================= Better: 1 mile/hour = (5280/3600) = 4.4/3 ft/sec 42mi/3hr = 14 mi/hr = 14 x (4.4/3) = (61.6)/3 = 20.53333 (repeating) ft/sec

Wiki User

14y ago

Earn +20 pts
Q: If you traveled 42 miles in 3 hours how many feet did you travel per second?
Submit
Still have questions?
Related questions

### If you traveled 42 miles in 3 hours how many feetdid you travel per second?

42 miles = 221760 feet 3 hours = 10800 seconds 42 miles in 3 hours = 221760/10800 = 20.533 feet pe second

### If someone traveled 475 miles if 5 hours how far will they travlel in 9 hours?

if someone traveled 475 miles in 5 hours how far will they travel 9 hours?

24 hours

330 miles

### If you travel at a rate of 65 mph for 3 hours how many miles can you travel?

65mph times 3hours = 195 miles traveled

### If you travel 145 miles in 3.5 hours how much miles will you travel in 5 hours?

To travel 145 miles in 3.5 hours requires an average speed of 145/3.5 mph. The distance traveled at this speed for 5 hours would be approximately 207 miles (5 x 145/3.5 miles).

### How far did a train travel if it was going 80 mph and traveled for 2 hours and 15 minutes?

The train traveled 180 miles.

### If a plane is going 300 miles an hour how many feet per second will it travel in 4 hours?

A plane going 300 miles per hour is going 440 feet per second. (300 * 5280 / 60 / 60) In four hours, it will have traveled 1,200 miles, or 6,336,000 feet.

### If you are Traveling at 6.2 miles per second what is the distance traveled in 1 hour?

At 6.2 miles per second you would travel 22,320 miles in one hour.

### How many miles can you travel in 6.75 hours at 52.5 miles per hour?

Distance = Rate * Time Distance = 52.5 mph * 6.75 hours = 354 miles traveled ---------------------------

### If you travel 500 kilometers how many miles did you traveled?

310 miles you have traveled.

### How far did the parade travel per minute if the parade traveled 6 miles in 2 hours?

The parade traveled 264 feet per minute.