Best Answer

If there were exactly 52 weeks in year then a year would be 364 days, so how many weekdays varies by around 1 day (leap year possibly could make it 2* depending on what day it begins on. Say the year only had 365 days and the 365 was on a weekend there would be 260 week days in a year, but i think that could potentialy be 262 on a leap year.

More answers

It happens that the Terrestrial year is 365.24 days, which is fairly close to your number. Our day is 24 hours long, for which there is no particular reason, other than that somebody decided to break the day into 12 parts (and therefore, break the nights into 12 parts). There was never any particular thought that these should be EQUAL parts, until Galileo invented the pendulum clock.

There are seven days in one week.

To find the answer divide 365 by 7.

The answer is 52 weeks and one day in 365 days.

Lvl 1

The answer is 52?

There are 8760 hours in a year.

Very approximately, 365 days!

52 weeks and 1 more day

15.2083333 days

Q: If your years were 365.25 days long how many hour are in each day?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Natural Sciences

There are 28 days that exist in February except for every fourth year when there is a day added which is of course the February 29th. The reason being that each day is not exactly 24 hours rather there is a little bit of time that each day goes over the 24 hour period. To make up that time a 24 hour period is added to our calendar once every four years. Baby's that are born on the 29th of February are called leap year baby's. The year 2012 (and all years divisible by 4 but not 100 but 400) February has 29 days.

Assuming both Earth and Planet 2 established the same calender system, dividing up each day into 24 hour periods, and each started their respective calender on the same day, the new year for both planets would coincide every 100 years, disregarding leap-years or alterations to time keeping.

it can be one hour, one day, or even a week it depends on the strength of the earthquake if it was a 4.9 earthquake then probably about 1-2 days. ยงโฅ

Jupiter revolves or orbits around the sun once every 11.86 Earth years, or once every 4,330.6 Earth days. Jupiter travels at an average speed of 29,236 miles per hour or 47,051 kilometers per hour in its orbit around the sun.

each day, not hour

Related questions

Since each hour has 60 minutes and each day has 24 hours and each year has 365.25 days, 4 years is equivalent to 2,103,840 minutes.

120 times 365.25 (days in an average year, approx) times 24 hours in each day times 60 minutes in each hour.

540

There are 10,950 days in 30 years.There are 262,800 hours in 30 years. There are 115,768,000 minutes in 30 years.

337.50 a week

24,471.22 days. 587,309.45 hours. 35,238,567.3 minutes.

In one year there are 365 days. One day has 24 hours, each hour has 60 minutes and each minute has 60 seconds.This gives the number of seconds in an hour as 60*60 = 3600 and the number of seconds in a day as 24*3600 = 86400The number of seconds in 365 days is 86400*365 = 31536000 seconds.There are 31536000 seconds in a year.So 31536000 x 2 years = 63070000 seconds in 2 years.

In 76 years, you could watch 333108 2-hour movies back to back. 57 regular years x 365 days = 20805 days 19 leap years x 366 days = 6954 days 6954 + 20805 = 27759 days 27759 days x 12 movies per day = 333108 movies

Each year is shortened by an hour which is giving back every 4 years

There are 365.25 days in a year. Therefore in nine years there are 365.25*9 = 3287.25 days.There are 24 hours in a day. Therefore in 3287.25 days there are 3287.25*24 = 78894 hours.There are 60 minutes in each hour. Therefore in 78894 hours there are 78894*60 = 4733640 minutes.

There are 60 seconds in a minute and sixty minutes in an hour, so each hour is 3600 seconds. Multiply 24 to get days, and then 365.25 to get years, accounting for leap years. This is 31,557,600 seconds per year. Divide 1,000,000,000 seconds by 31,557,600 seconds per year, and you get 31 years, 251 days, 7 hours, 46 minutes and 40 seconds. (Why didn't I figure out the months? Because the months aren't equal!)

One year is 365 days. One day is 24 hours. One hour is 60 minutes. Take the number of years and times them by 365. (= days in a year) Then add on however many leap years there were in that time period (- 1 in every 4) Multiply that answer by 24 (hours per day) Finally, multiply the result by 60 (minutes per hour) Or just multiply the number of years by 87,600 and add on 1440 for each leap year.