answersLogoWhite

0


Best Answer

If the set delivers 10 drops per ml, you want a total of 1000x10 drops of normal saline over 4 hours. This is 10000 drops and now divide that by 4 hours, but you will want the 4 hours as minutes. So 4 hours is 240 minutes. Then answer must be in the form drops per minute so divide 10000 drops by 240 minutes and the exact answer is 125/3 which is 41.67 drops per minute. We need can't measure part of a drop so round this off to 42 drops per minute. Now let's check the answer. 42 drops per minute x240 minutes=10000 drops which is 1000 ml. DONE

User Avatar

Wiki User

โˆ™ 2009-05-24 16:13:54
This answer is:
User Avatar
Study guides

Exercise

20 cards

What is the effect of exercise on your flexibility

What is the fibrous connective tissue that holds bones in a joint together

What type of muscle straightens a joint

What type of disease is cystic fibrosis

โžก๏ธ
See all cards
4.01
โ˜†โ˜…โ˜†โ˜…โ˜†โ˜…โ˜†โ˜…โ˜†โ˜…
273 Reviews

Add your answer:

Earn +20 pts
Q: The flow rate to infuse 1000 ml of NS over 4 hours if the set delivers 10 gttsml?
Write your answer...
Submit
Still have questions?
magnify glass
imp
Related questions

When there is an IV infusion of D5W 1000 ml over 8 hours IV tubing delivers 15 gtt ml What is the the correct rate of flow?

15


How many hours in 1000 minutes?

60 minutes = 1 hour so 1000 minutes = 1000/60 hours = 16.66... hours.


How many months is 1000 hours?

ONE MONTH(31DAYS)10DAYS AND 16 HOURS=1000 hours.


How many hours is there in 1000 days?

There are 24 hours in one day. Therefore, 1000 days is equal to 24 x 1000 = 24000 hours.


How many hours are in 1000 minutes?

1000/60=16 hours and 40 minutes


How many hours in 1000 seconds?

0.2778 hours.


How many hours in a week if one works 1000 hours a year?

1000 hours divided by 50 weeks (if you take two weeks unpaid leave per year):1000 / 50 = about 19 hours a week


How long is 1000 hours?

1000 hours is about 41.7 days. Just divide X amount of hours by 24 to figure out how many days it is.


How many hours would it take to travel a 1000 miles?

would depend on which speed you where travelling 60 miles / hour 1000 divided by 60 = 16.7 hours 70 miles / hour 1000 divided by 70 = 14.3 hours 80 miles / hour 1000 divided by 80 = 12.5 hours 90 miles / hour 1000 divided by 90 = 11.1 hours 100 miles / hour 1000 divided by 100 = 10.0 hours 50 km / hour 1000 divided by 50 km = 20.0 hours 60 km / hour 1000 divided by 60 km = 16.7 hours 70 km / hour 1000 divided by 70 km = 14.3 hours 80 km / hour 1000 divided by 80 km = 12.5 hours 90 km / hour 1000 divided by 90 km = 11.1 hours 100 km / hour 1000 divided by 100 km = 10.0 hours


What happens when your stopwatch reaches 1000 hours?

Your stopwatch can't count on any longer after it reaches 1000 hours.


What time is 10000 hours?

1000 hours is 10 a.m. There is no 10000 hours.


1000 mintues is how many hours?

1000 divided by 60 is 16.66666667 hours, which is 16 and two-thirds of an hour, or 16 hours 40 mins

People also asked

How do you set timing on a 97 2.3 Leiter ford ranger?

View results

What is the complementary color of red?

View results

What was Stalin's reaction to the Truman Doctrine?

View results

How many bones does a DOES A HUMAN have in its neck?

View results