Best Answer

would depend on which speed you where travelling

60 miles / hour 1000 divided by 60 = 16.7 hours

70 miles / hour 1000 divided by 70 = 14.3 hours

80 miles / hour 1000 divided by 80 = 12.5 hours

90 miles / hour 1000 divided by 90 = 11.1 hours

100 miles / hour 1000 divided by 100 = 10.0 hours

50 km / hour 1000 divided by 50 km = 20.0 hours

60 km / hour 1000 divided by 60 km = 16.7 hours

70 km / hour 1000 divided by 70 km = 14.3 hours

80 km / hour 1000 divided by 80 km = 12.5 hours

90 km / hour 1000 divided by 90 km = 11.1 hours

100 km / hour 1000 divided by 100 km = 10.0 hours

Q: How many hours would it take to travel a 1000 miles?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

1000/30 = 33 hours, 20 mins

Speed is a representation of distance travelled over time. Thus to find the time taken you need to divide the distance travelled by the speed. In this case we would need to do 1000 miles divided by 70mph: 1000/70 = approximately 14.2857 Therefore, it would take roughly 14 and a quarter hours to travel 1000 miles at 70mph.

You are travelling at 100 mph. That means (obviously) that every hour you travel 100 miles, and since 1000/100=10 you will be travelling for ten hours.

No number of hours "is" 131 miles, because hours measure time and miles measure distance. If you want to know how much time it takes to travel 131 miles, that will depend on the speed. At one mile per hour, it would take 131 hours. At 60 mph, it would take 2 hours and 11 minutes. At 1000 mph, it would take 7.86 minutes.

Divide the distance by the speed. The result will be in hours in this case.

Related questions

1000/30 = 33 hours, 20 mins

0.28 hours or about 16.7 minutes.

1000 minutes

About 15 hours 23 minutes at 65 mph

Speed is a representation of distance travelled over time. Thus to find the time taken you need to divide the distance travelled by the speed. In this case we would need to do 1000 miles divided by 70mph: 1000/70 = approximately 14.2857 Therefore, it would take roughly 14 and a quarter hours to travel 1000 miles at 70mph.

You are travelling at 100 mph. That means (obviously) that every hour you travel 100 miles, and since 1000/100=10 you will be travelling for ten hours.

1000 miles / 65 mph = 15.3846 hours = 15 hr. 23 min. 5 sec. (rounded to nearest second).

250 miles/(15 miles/hour) = 16-2/3 hours or 1000 minutes.

11 hours 6 minutes 36 seconds.

No number of hours "is" 131 miles, because hours measure time and miles measure distance. If you want to know how much time it takes to travel 131 miles, that will depend on the speed. At one mile per hour, it would take 131 hours. At 60 mph, it would take 2 hours and 11 minutes. At 1000 mph, it would take 7.86 minutes.

Divide the distance by the speed. The result will be in hours in this case.

16hours 40minutes