The average speed if an airplane travels 1364 miles in 5.5 hours is 248 miles/hr.
If the bicycle travels 4 miles for the car's 30 miles, then if you divide both numbers by 3 you'll see that the bicycle travels 1 and 1/3rd miles for each 10 miles that the car travels. So, if the car travels a further 10 miles (and has now gone 40 miles) the bicycle will travel a further 1 and 1/3rd miles and its total travelled would be 5 and 1/3rd miles.
100 miles / 4 hours = 25 miles per hour.
It travels 288 miles in 4 hours 30 minutes at that speed.
It travels 100 miles in 2.5 hours.
Average speed = (total distance) divided by (total time) = (150 + 150) / (2.5 + 3.5) = 300/6 = 50 miles per hour.
The average speed is 2050/5 = 410 miles per hour.
If that's really what the question is, the answer is 1400 mph. If the question is actually "A truck travels 1400 miles in 20 hours, what is its average speed?" then the answer is 70 mph.