Study guides

☆

Q: What is the average speed of a car that travels 270 miles in 4.5 hours?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

Average speed is the total distance traveled divided by the elapsed time. A car that travels 60 miles in one hour, stops for one hour and travels 60 miles for another hour, has an average speed of 120 miles / 3 hours, which is 40 mph.

3000 mi / 5.5 hr = 545.45 MPH

5 hours 45 minutes.

average velocity = miles/hours = (100 + 30)/(2 + 1) = 130/3 ≈ 43.33 miles/hour

100 mph. And that's one very fast cat!

Related questions

The average speed if an airplane travels 1364 miles in 5.5 hours is 248 miles/hr.

40mph

42mph

It travels 288 miles in 4 hours 30 minutes at that speed.

60 mph

The average speed is 2050/5 = 410 miles per hour.

The car's average speed is 86.67 miles per hour.

Average speed = (total distance) divided by (total time) = (150 + 150) / (2.5 + 3.5) = 300/6 = 50 miles per hour.

Average speed = Distance/Time Average speed = 5400/9 = 600 mph

If that's really what the question is, the answer is 1400 mph. If the question is actually "A truck travels 1400 miles in 20 hours, what is its average speed?" then the answer is 70 mph.

Average speed = distance/time = 100/4 miles per hour = 25 mph.

88.514Km/hr or 24.587m/s

People also asked