Best Answer

20 feet per second.

Divide the distance travelled by the time taken - so 180 / 9 = 20

Q: What is the average speed of an object that moves 180 feet in 9 seconds?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

The average speed is 5 metres per second.

distance = rate x timedistance = (6.0m/sec)(8.0 sec)distance = 54 m

That depends upon what the object has done for the 20 seconds since t = 0 seconds.

10 metres in 5 seconds is a speed of 2 metres/second, or 120 metres/minute = 7200 metres/hour or 7.2 kilometres/hour.

The average speed of the object over the 15 seconds (s) is equal to the distance travelled divided by the time taken. Therefore the speed of the object = 27/15 or 1.8 metres per second (m/s) It is important to note that this is the average speed and not the speed at any particular point in time. The object's speed can also be expressed in km/h by multiplying our answer by 3.6. So object's speed = 1.8 * 3.6 = 6.48 km/h

Related questions

To get average speed, just divide distance by time. In this case, you divide whatever distance an object moves during the 11 seconds, by the 11 seconds.

If an object moves 50 meters in 5 seconds, its average speed is 50/5 = 10 meters per second.

speed is the ratio of the distance an object moves per time unit (seconds,minutes hours)

Yes - for example, if an object moves in a circle.

The average speed is 5 metres per second.

Velocity

distance = rate x timedistance = (6.0m/sec)(8.0 sec)distance = 54 m

That depends upon what the object has done for the 20 seconds since t = 0 seconds.

10 metres in 5 seconds is a speed of 2 metres/second, or 120 metres/minute = 7200 metres/hour or 7.2 kilometres/hour.

The average speed of the object over the 15 seconds (s) is equal to the distance travelled divided by the time taken. Therefore the speed of the object = 27/15 or 1.8 metres per second (m/s) It is important to note that this is the average speed and not the speed at any particular point in time. The object's speed can also be expressed in km/h by multiplying our answer by 3.6. So object's speed = 1.8 * 3.6 = 6.48 km/h

Just divide the distance by the time. (In this case, the speed in the answer will be in meters per second.)

Speed = distance/time So speed = 100/5 = 20 Answer: 20m/s.