Best Answer

10 metres in 5 seconds is a speed of 2 metres/second, or 120 metres/minute = 7200 metres/hour or 7.2 kilometres/hour.

Q: What is the average speed of the object if it's moves in the distance of 10 meters per 5 second?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

rate x time = distance rate = distance / time rate = 500/25 Rate=20 meters per second

distance = rate x timedistance = (6.0m/sec)(8.0 sec)distance = 54 m

Just divide the distance by the time. (In this case, the speed in the answer will be in meters per second.)

5 meters.

To get average speed, divide distance travelled by the time. The answer will be in meters/second. If you want to have your result in km/hour, multiply the number of meters/second by 3.6.

Related questions

The total distance covered is 32 meters (16 meters + 16 meters). The total time taken is 6 seconds (4 seconds + 2 seconds). Therefore, the average speed of the object is 32 meters / 6 seconds = 5.33 meters per second.

If an object moves 50 meters in 5 seconds, its average speed is 50/5 = 10 meters per second.

rate x time = distance rate = distance / time rate = 500/25 Rate=20 meters per second

To find the average speed of an object, you need to divide the total distance traveled by the total time taken. This calculation will give you the average speed in units of distance per time (e.g., miles per hour or meters per second).

distance = rate x timedistance = (6.0m/sec)(8.0 sec)distance = 54 m

The distance covered by an object in the last second of its motion is equal to the object's velocity in meters per second. This means that if the object is moving at a constant velocity, the distance covered in the last second will be the same as the velocity.

20 meters per second

The average speed of the object can be calculated by dividing the total distance traveled by the total time taken. In this case, the average speed would be 100m รท 20s = 5 m/s.

Just divide the distance by the time. (In this case, the speed in the answer will be in meters per second.)

By dividing the total distance traveled by the object by the time it took to travel that distance, you can calculate the average speed. Once you have the average speed, you can then multiply it by the time taken to find the distance traveled.

5 meters.

No. If you divide a distance by a speed, you get a time, not a speed. For example, (meters) / (meters/second) = (seconds).