Loading...

Watts is joules per second, so 50 joules in 5 seconds is 10 watts.

Work in Joules = force x displacement= 100N x 10meters= 1000 JoulesPower in Watts = work/seconds= 1000 Joules / 5 seconds= 200 Watts200 W

an electric sander that does 5000 joules of work in 5 seconds

Watts are a measure of power, Joules are a measure of energy. The energy is equal to the power times the time. So if you have a power of 5 watts running for 7 seconds, that is 5x7 Joules of energy, or 35 Joules. Looked at another way, power measures how fast energy is converted. So 35 Joules converted in 7 seconds would be 5 watts of power, but it would need 35 watts to convert that energy in 1 second.

The weight of the box is irrelevant. The only thing that matters is how hard you push on it.Since it's the only number given, let's assume that the 10 Newtons is the force you applied to the box,and that by applying that force to the box, you were able to move it 5 meters in 2 seconds.The work you did is [ force x distance ] = 10 x 5 = 50 joules.The power is [ energy / time ] = 50/2 = 25 joules per second = 25 watts.

50J /10 s =5 W

If one were to do one hundred Joules of work in five seconds, he/she would have a power output of 20 Watts.

You can't calculate the force from the rate at which work is done.10 joules in 20 seconds could be:-- 1 newton pushing along at 50 centimeters per second, or-- 0.1 newton pushing 5 meters per second, oran infinite number of other possibilities.From the data given in the question, all we know is that the 'power' is 1/2 watt.

There are 5 minutes and 50 seconds

50 meters in 10 seconds is faster. you go 5 meters per second in 50 meters per second, and you go 6 meters a second in 5 seconds..

Although most of the time power is measured in Watts, it can also be expressed as Js-1. So in your question, you are given the amount of joules and the time in hours. First, convert 5 hours to seconds. There are 60 mins in an hour and 60 seconds in a minute. So that's going to be 5x60x60 = 18000 seconds Now all you do in divide the number of joules by the number of seconds to work out the power. So that's 7500/18000 = 0.41666666666... approximately, 0.42Js-1(2dp) and thats the same as 0.42W (2dp)

A joule is a neuton metre. i.e. 10*5 = 50 joules are required.

If an object moves 50 meters in 5 seconds, its average speed is 50/5 = 10 meters per second.

10 x 5 = 50 newton-meters = 50 joules

It is: 350/60 = 5 minutes and 50 seconds

There are 5 minutes and 50 seconds.

Work = 500 x 3 = 1,500 joulesPower = (work/time) = 1,500/5 = 300 watts = about 0.4 horsepower (rounded)

60 sec = 1 min. 60 x 5 = 300sec + 50 sec = 350sec

First calculate the power: P = I2R. Power will be in watts. Then multiply power x time to get the total amount of energy transferred. If the time is in seconds and the power in watts, the energy will be in joules. (In this case you need to convert the time to seconds first.)

power is how many Joules are used every second. So if we use 100J in 50s then we must be using 2J per second (you deivde everying by 50 to get that). Watt is the unit of power! (that's not a question) so our answer is 5 watts.

Work = (800 newtons) x (10 meters) = 8,000 newton-meters = 8,000 joulesPower = (work) / (time) = (8,000) / (5) = 1,600 watts

It is: 50/60 = 5/6 simplified

14 minutes and 30 seconds.

Kinetic energy = (1/2)mv2, where m is mass and v is velocity.In this case, mass is 4 kg and velocity is 5 m/s, so K = (1/2)(4)(5)2 = 50 Joules.(The units of energy are Joules, as long as everything is measured in kilograms, meters, and seconds.)

If it's to lift 30 kg, it depends how far it is to be lifted and how quickly the lift takes to complete. To lift 30 kg through 10 metres requires 30 x 9.8 x 10 joules of energy, that is 3000 Joules. To do that in 10 seconds needs 300 watts, which would be about half a horse power motor. To do it in 5 seconds the power would be 600 watts - a 1 horse power motor.