Best Answer

3 Miles in 19.5 minutes (19 minutes 30 seconds) is 1 mile in 6.5 minutes (6 minutes 30 seconds). (19.5 ÷ 3 = 6.5)

That is based on her average speed. It is safe to assume that she can run one mile or just even the first of 3 miles in less time, probably around 6 minutes. That is a good pace! A 5k (five kilometers) run is about 3.107 miles. A mile in 6.5 minutes is the same as 3.107 miles in 20 minutes 11.7 seconds (average speed of 9.23 MPH).

The female record for a 5K is about 14 minutes 11 seconds. A very good time is still 17-20 minutes. A good beginners time is around 30 minutes.

Q: 3 miles in 19 minutes 30 seconds how long does it take her to run a mile?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

50 miles = 60 minutes 5 miles = 6 minutes = 360 seconds 1 mile = 72 seconds 3 miles = 216 seconds or 3600/50 x 3 = 216 Answer: 3 minutes 36 seconds

This equates to a pace of 15 minutes 3.2 seconds per mile.

Just over 51 seconds 70 miles = 1 hour = 60 minutes 7 miles = 6 minutes 7/7 miles = 1 mile = 6/7 minutes 1 minute = 60 seconds 6x60 / 7 = 51.428571

2hours 57 minutes = 177 minutes 177 minutes/26 miles= 6.80 minutes /miles 0.80 minutes x 60 seconds= 48 seconds Answer= 6:48 /mile

It will take 11 minutes 15 seconds to complete 1.8 miles at that pace.

Related questions

50 miles = 60 minutes 5 miles = 6 minutes = 360 seconds 1 mile = 72 seconds 3 miles = 216 seconds or 3600/50 x 3 = 216 Answer: 3 minutes 36 seconds

53 minutes 27.3 seconds.

.5 mi=5 min 30 seconds 1 mi=11 minutes 11 minutes/mile *8 miles= 88 minutes or 1 hour 28 minutes.

This equates to a pace of 15 minutes 3.2 seconds per mile.

Just over 51 seconds 70 miles = 1 hour = 60 minutes 7 miles = 6 minutes 7/7 miles = 1 mile = 6/7 minutes 1 minute = 60 seconds 6x60 / 7 = 51.428571

If you run a mile in 4 minutes and 32 seconds, you average 13.235 miles per hour.

Your mile pace was 6.56 minutes.

2hours 57 minutes = 177 minutes 177 minutes/26 miles= 6.80 minutes /miles 0.80 minutes x 60 seconds= 48 seconds Answer= 6:48 /mile

50 miles an hour is 1 minute 12 seconds a mile. 220 minutes 48 seconds or 3 hours 40 minutes and 48 secs :)

It will take 11 minutes 15 seconds to complete 1.8 miles at that pace.

36 min/3.3 miles = 10.9 minutes per mile or 10 minutes and 54 seconds per mile.

A mile in 2 minutes 20 seconds equates to an average speed of 25.7 miles per hour.