Best Answer

every minute is 60 seconds, so 5x60=300 plus additional 15 seconds is 315 seconds

Q: Express 5 minutes and 15 seconds in seconds?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

5 minutes 51 seconds.

15 hours 5.5 minutes.

(11 hours 25 minutes 20 seconds) + (4 hours 5 minutes 35 seconds) = 15 hours 31 seconds.

1 minute = 60 seconds = 60/15 = 4 lots of 15 second timeslots. So 5 minutes = 5*4 = 20 such intervals. another way of looking at it : a 15 second timeslot can start anywhere, as long as it will have 15 seconds in it so within 15 seconds that will be one slot, obvious within 16 seconds there will be 2 slots, one start at the first second, second one starting at the second second. so for 5 minutes, which equals 300 seconds, that would amount to 286 slots.

1 minute = 60 seconds. Therefore 5 minutes = 5 x 60 seconds = 300 seconds.

Related questions

5 minutes 51 seconds.

46 minutes and 5 seconds

((8 minutes 32 seconds) + (37 minutes 18 seconds)) + (15 second) = 46 minutes 5 seconds

15 hours 5.5 minutes.

5 minutes and 15 seconds.

10 Min's - 5 Min's = 5 Min's - 50 Sec's = 4 Min's 10 Sec's - 15 Sec's = 3 Min's 55 Sec's 3 Minutes and 55 Seconds. ------------------- Interesting math, but the correct answer is still 4 minutes, 25 seconds. Why did you subtract the 15 seconds instead of adding it??

(11 hours 25 minutes 20 seconds) + (4 hours 5 minutes 35 seconds) = 15 hours 31 seconds.

9 hours 21 minutes 09 seconds - 3 hours 46 minutes 54 seconds =5 hours 34 minutes 15 seconds

3 hours, 35 minutes, and 45 seconds plus 1 hour, 45 minutes and 30 seconds is 5 hours, 21 minutes, and 15 seconds.

5 minutes is 300 seconds @60 seconds per minute.

1 minute = 60 seconds = 60/15 = 4 lots of 15 second timeslots. So 5 minutes = 5*4 = 20 such intervals. another way of looking at it : a 15 second timeslot can start anywhere, as long as it will have 15 seconds in it so within 15 seconds that will be one slot, obvious within 16 seconds there will be 2 slots, one start at the first second, second one starting at the second second. so for 5 minutes, which equals 300 seconds, that would amount to 286 slots.

There are approximately 94 days in Summer.15 Summers * 94 Days * 60 minutes * 60 seconds = 5, 076,000 seconds.