Q: How do you find the total number of parts in a ratio?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

120 degrees is the angle made by the hands of a clock at 4 o clock. To get this answer, you could divide the clock into equal parts (12), and find the ratio of the time in terms of parts to the total number of parts of the clock (which would be 4/12 in this case). Then, you cross multiply the ratio you got, to the ratio of the unknown degrees to the total number of degrees in a circle (x/360). (4 * 360 = 12x). The answer should be 120 degrees.

If the ratio of boys to girls is 3:7, this means that for every 3 boys, there are 7 girls. To find out how many boys there are, you would need to divide the total number of children by the sum of the parts in the ratio (3 + 7 = 10) and then multiply that result by the number of boys' parts in the ratio (3). So, if there are 30 children in total, there would be 9 boys (30 divided by 10, times 3).

====== Answer 1: ----------- proportion... A portion of the total is to its percentage of the total as the total is to 100%.

Well, isn't that a happy little question! If we have $150,000 to divide in the ratio of 1:3:5, we first add up the parts of the ratio (1+3+5=9) to find the total parts. Then, we divide the total amount by the total parts to find the value of each part ($150,000 ÷ 9 = $16,666.67). Finally, we multiply this value by each part of the ratio to find out how much each winner will receive ($16,666.67 * 1 = $16,666.67, $16,666.67 * 3 = $50,000, $16,666.67 * 5 = $83,333.33). Happy dividing!

You do not use a number line to find a ratio

Related questions

To find the number of boys in the class, we first need to determine the total number of students. Since the ratio of boys to girls is 5 to 8, the total parts of the ratio is 5 + 8 = 13. If there are 40 girls in the class, we can calculate the total number of students as 40 girls / 8 girls per part = 5 parts. So, the total number of students is 5 parts * 13 total parts = 65 students. To find the number of boys, we can calculate 65 total students - 40 girls = 25 boys in the class.

To share in a given ratio 1) Simplyfy the given ratio by putting each part of the ratio over the LCD 2) find the total no. of parts (add up the simplified ratio) 3) no. of parts / total no. of parts x total amount to be shared = the amout each person reacieves

Total number of parts is 25 therefore each part is 4 pounds, so your answer is 40, 52 and 8.

That is necessary if trying to find an equivalent ratio: not otherwise.

120 degrees is the angle made by the hands of a clock at 4 o clock. To get this answer, you could divide the clock into equal parts (12), and find the ratio of the time in terms of parts to the total number of parts of the clock (which would be 4/12 in this case). Then, you cross multiply the ratio you got, to the ratio of the unknown degrees to the total number of degrees in a circle (x/360). (4 * 360 = 12x). The answer should be 120 degrees.

If the ratio of boys to girls is 3:7, this means that for every 3 boys, there are 7 girls. To find out how many boys there are, you would need to divide the total number of children by the sum of the parts in the ratio (3 + 7 = 10) and then multiply that result by the number of boys' parts in the ratio (3). So, if there are 30 children in total, there would be 9 boys (30 divided by 10, times 3).

You find the total number of outcomes by adding the first part of the odds to the second part of the odds. For example: 1:1 The total number of outcomes would be 2. To find the ratio of equally likely outcomes to the total number, find the number of outcomes, and put it on the left of the semicolon. Then put the total number on the right side. For the same example: (outcomes)->1:2<-(total)

====== Answer 1: ----------- proportion... A portion of the total is to its percentage of the total as the total is to 100%.

To find the number of apples in the box, we first need to determine the total number of parts in the ratio, which is 5 (5 parts for apples + 3 parts for oranges). Since the ratio of apples to oranges is 5:3, we can divide the total number of parts by the number of parts for apples (5) to find the multiplier, which is 15. Therefore, there are 5 * 15 = 75 apples in the box.

The ratio of a single number is the number itself.

Well, isn't that a happy little question! If we have $150,000 to divide in the ratio of 1:3:5, we first add up the parts of the ratio (1+3+5=9) to find the total parts. Then, we divide the total amount by the total parts to find the value of each part ($150,000 ÷ 9 = $16,666.67). Finally, we multiply this value by each part of the ratio to find out how much each winner will receive ($16,666.67 * 1 = $16,666.67, $16,666.67 * 3 = $50,000, $16,666.67 * 5 = $83,333.33). Happy dividing!

A ratio is a property of two or more numbers. It is not possible to find the ratio of a single number.