Q: How long would a ship going 16 knots travel 100 miles?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

If you were to travel 4 miles at 6 knots, It would be approximately 34 minutes and 50 seconds!

One hour.

1500/11 hours

36/14 hours

139.04 hours or 5.7932 days.

Related questions

If you were to travel 4 miles at 6 knots, It would be approximately 34 minutes and 50 seconds!

This will vary based on the cruise ship and how fast it is going. Most cruise ships travel at the speed of 21 to 24 knots per hour. 1 knot = 1.15 mph. 21 knots is equal to 24.15 mph so it would take you approximately 53 hours to travel 1280 miles.

One hour.

No way to tell. Knots is a measurement of speed, nautical miles is distance. 16 knots is 16 nautical miles/hour, so it'd depend on how long the craft would keep going.

It depends upon your velocity (expressed in knots).

1500/11 hours

36/14 hours

139.04 hours or 5.7932 days.

If you you travel 3 miles, you would get 3 miles far.

The answer will depend if you mean 800 nautical miles (as would often be used in relation to knots) or 800 normal miles. If 800nm (nautical miles) then the answer is simply 800/5 = 160 hours. If normal miles then we can answer by making a conversion from knots to mph first. 5 knots = 5 * 1.15077945 = 5.75389725 mph Thus time = 800/5.75389725 = 139.036 hours (accurate to 3 decimal places).

1 knot - 1.2 mph, 1.2 * 16 = 19.20, 3500 miles/19.20 = 182.30 hours/24 hours in the day = 7.60 days.

* Use the formula: distance = speed x time. In this case, if you divide the distance by the speed, you get time.* "Knots" means "nautical miles per hour".