Q: How many 35 second intervals are there in 20 minutes?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

20 minutes is equal to 20 x 60 = 1200 seconds. There are 1000 milliseconds in one second, therefore multiplying this by 1000 gives us 1200000 milliseconds.

1 minute = 60 seconds = 60/15 = 4 lots of 15 second timeslots. So 5 minutes = 5*4 = 20 such intervals. another way of looking at it : a 15 second timeslot can start anywhere, as long as it will have 15 seconds in it so within 15 seconds that will be one slot, obvious within 16 seconds there will be 2 slots, one start at the first second, second one starting at the second second. so for 5 minutes, which equals 300 seconds, that would amount to 286 slots.

If there were 100 minutes in an hour, you could split the hour into 2, 4, 5, 10, 20, 25, and 50 equal intervals without cutting up any minutes. (7 various lengths) With 60 minutes in an hour, you can split the hour into 2, 3, 4, 5, 6, 10, 12, 15, 20, and 30 equal intervals, without cutting up any minutes. (10 various lengths)

There are 1200/60 = 20 minutes

20 years = 10,513,333 minutes.

Related questions

8hours and 20 minutes

if the ramifigure intervals of the monogastric defibrillator are correct then i suppose 6 minutes 28 seconds

20 minutes is equal to 20 x 60 = 1200 seconds. There are 1000 milliseconds in one second, therefore multiplying this by 1000 gives us 1200000 milliseconds.

1 minute = 60 seconds = 60/15 = 4 lots of 15 second timeslots. So 5 minutes = 5*4 = 20 such intervals. another way of looking at it : a 15 second timeslot can start anywhere, as long as it will have 15 seconds in it so within 15 seconds that will be one slot, obvious within 16 seconds there will be 2 slots, one start at the first second, second one starting at the second second. so for 5 minutes, which equals 300 seconds, that would amount to 286 slots.

If there were 100 minutes in an hour, you could split the hour into 2, 4, 5, 10, 20, 25, and 50 equal intervals without cutting up any minutes. (7 various lengths) With 60 minutes in an hour, you can split the hour into 2, 3, 4, 5, 6, 10, 12, 15, 20, and 30 equal intervals, without cutting up any minutes. (10 various lengths)

There are 1200/60 = 20 minutes

There are 10512000 minutes in 20 years.

20 years = 10,513,333 minutes.

20 hours is 1,200 minutes.

0.333 degrees in 20 minutes.

a 20 second time out is actually 20 seconds long

30 second of burpees, do as many as you can rest for 30 secs. Repeat 20 times for a total of 20 minutes