Q: How many miles is it if you travel at a speed of 40mph for 15 minutes?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

40mph if at a steady pace

20.36 miles per hour.

The number of miles you would travel in 8 minutes would depend on the speed you are traveling. At 60 miles per hour, you would travel 8 miles in 8 minutes.

less than two minutes.

If you went at a speed of a mile a minute, or 60 mph, you would travel 25 miles in 25 minutes. For 10 miles in this time you only have to travel at 2/5 of that speed, or 24 mph.

Related questions

40mph

40mph if at a steady pace

it depends on how fast you travel if you're going about 40mph it will take about 15 minutes It will take exactly 15 minutes at a constant speed of 40mph, to work it out divide the speed you are travelling at by 60 to give you the number of miles per minute then multiply by the number of miles: 60/40 = 1.5 x 10 = 15 minutes and for 30mph 60/30 = 2 x 10 = 20 minutes

This is a trick question and the only possible answer is "it can't be done". In order to average 40MPH over 20 miles, the entire trip has to last 30 minutes (MPH=miles/hours). At the halfway point, which is 10 miles, at 20MPH it already took 30 minutes to get there, so there is no way to "make up for lost time" - no matter how fast you go, you can't average 40MPH on the trip. Even if you somehow were magically able to travel at the speed of light for the remaining 10 miles, which is 670,616,629MPH, your average speed of the trip would be only 39.999999881MPH, not quite 40MPH.

20 mph. At that speed, in one hour you would travel 20 miles. After half an hour of traveling at that speed, you would have gone 10 miles.

You can travel 2.375 miles.

Your average speed is 44.3 miles per hour.

Nine miles per hour.

540 miles per hour

Then your speed is 42 miles per hour

20.36 miles per hour.

The number of miles you would travel in 8 minutes would depend on the speed you are traveling. At 60 miles per hour, you would travel 8 miles in 8 minutes.