Best Answer

Most jobs assume 2000 work hours per year because they assume 2 weeks of vacation or holiday, and 50 weeks of work. If you worked 40 hours a week for 50 weeks (and not paid for vacation time), you would work 2000 hours per year. To make $38,000 per year, you would need to make $19 per hour for those 2000 hours.

Q: How much is 38000 a year per hour if work 40 hours per week?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

37.5 hours x 52 weeks = 1950 hours per year 38000/1950 = 19.49 per hour

Depends on how many hours you work. Obviously not 365/24/7.

The exact dollar amount would be $18.26 per hour.

About $18.27 per hour.

About $18.17/hour @36 hours per week.

Related questions

1 week = 168 hours 168 x 52 hours in a week = 8736 hours a year 38000/8736 = 4.35 an hour 38000 / (40 * 52) = $18.27

37.5 hours x 52 weeks = 1950 hours per year 38000/1950 = 19.49 per hour

Depends on how many hours you work. Obviously not 365/24/7.

$18.27 per hour.

The exact dollar amount would be $18.26 per hour.

Roughly $18 an hour, 40 hours a week, 52 weeks a year.

About $18.27 per hour.

About $18.17/hour @36 hours per week.

That depends on how many weeks are worked a year and how many hours a week. In a 50 week year at 40 hours a week it is 12 an hour In a 48 week year at 38 hours a week it is 13.57 an hour and so forth.

1650 per week.

270.00 a week

$362/40 hours = $9.05 per hour