Q: How to Calculate 5 feet 9.5 inches into inches?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

You have to work backwards. There are 5,280 feet in a mile, so that means that in 5 miles there's 5,280 * 5 feet = 26,400 feet. Now, there are 12 inches in every foot. So 26,400 * 12 = 316,800 inches in 5 miles.

6 feet 2 inches - 5 feet 9 inches = 5 inches6 feet 2 inches:= 5 feet + 1 foot + 2 inchesbut 1 foot = 12 inches= 5 feet + 12 inches + 2 inches= 5 feet + 14 inchesthus,5 feet + 14 inches-5 feet - 9 inches============o +5 inches

5 feet 9 inches - 5 feet 3 inches = 6 inches.

5 feet 5 inches - 10 inches = 4 feet 7 inches

5 feet = 60 inches (5 x 12) 5 inches = 5 inches 60 + 5 = 65. 5 feet 5 inches = 65 inches.

Related questions

By unit of length and distance and conversion ,we can say that 1 feet =12 inches 5 feet = 60 inches hence, 64 > 60 which means 64 inches > 5 feet

6 feet 2 inches - 5 feet 9 inches = 5 inches6 feet 2 inches:= 5 feet + 1 foot + 2 inchesbut 1 foot = 12 inches= 5 feet + 12 inches + 2 inches= 5 feet + 14 inchesthus,5 feet + 14 inches-5 feet - 9 inches============o +5 inches

You have to work backwards. There are 5,280 feet in a mile, so that means that in 5 miles there's 5,280 * 5 feet = 26,400 feet. Now, there are 12 inches in every foot. So 26,400 * 12 = 316,800 inches in 5 miles.

5 feet 9 inches - 5 feet 3 inches = 6 inches.

5 feet 5 inches - 10 inches = 4 feet 7 inches

First, you have to know how many inches are in a foot. (Hint: there are twelve inches in a foot.) Then you multiply the number of feet (5) by the number of inches (12), to calculate how many inches are in five feet. Once you do that, just add the ten more inches, and 'Bob's your uncle.'

There are 60 inches in 5 feet but no inch's.

5 feet = 60 inches (5 x 12) 5 inches = 5 inches 60 + 5 = 65. 5 feet 5 inches = 65 inches.

7 feet 3 inches.

Okay. 1 feet = 12 inches. 5 feet = 60 inches. 60 inches (5 feet) is greater than 50 inches.

Well, there are 12 inches in a foot, so in 10 feet you will have 120 inches. You then add the 120 to the 5 to get 125 inches.

5 square feet is (5 feet) x (5 feet)5 feet = 60 inches.Replace 5 feet with 60 inches.60 inches x 60 inches = 3600 square inches