Q: How to Convert feet per minute to inches per second?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

Use this formula to convert inches per minute to feet per hour:inches per second x 300 = feet per hour. So: 6 inches per minute x 300 = 1,800 feet per hour

Conversion: cm per second x 1.969 = feet per minute

'F' (feet / minute) x (1 minute / 60 seconds) = (F / 60) (feet - minute / minute - second) = F/60 ft/sec -- Take the number of feet per minute. -- Divide it by 60. -- The answer is the number of feet per second.

take the inches and divide them by 12 then take the seconds and divide them by 60 then you will have sucessfully converted inches per second to feet per minute. 120inces =10 ft 180 sec= 3 min therefore you r object is traveling at 3.3333 ft. per sec.

50 feet per minute.

Related questions

Use this formula to convert inches per minute to feet per hour:inches per second x 300 = feet per hour. So: 6 inches per minute x 300 = 1,800 feet per hour

Inches per second x 0.0833 = feet per second.

Multiply cubic feet per second by 60 to get cubic feet per minute.

cubic feet per second x 60 = cubic feet per minute

Conversion: cm per second x 1.969 = feet per minute

'F' (feet / minute) x (1 minute / 60 seconds) = (F / 60) (feet - minute / minute - second) = F/60 ft/sec -- Take the number of feet per minute. -- Divide it by 60. -- The answer is the number of feet per second.

To convert 750 feet per second to miles per minute, first convert feet to miles by dividing by 5,280 (since 1 mile = 5,280 feet). Then convert seconds to minutes by dividing by 60 (since 1 minute = 60 seconds). So, 750 feet per second is equal to 0.142 miles per minute.

There are 1,760 x 3 x 12 = 63,360 inches in one mile. Travelling 25 miles per hour is the same as travelling 63,360 x 25 = 1,594,000 inches in one hour.Dividing this by the number of seconds in one hour gives us 1,594,000 / 3,600 = 442.7 recurring (that is, 442.777... inches per second.)

Conversion: feet per minute x 0.000003157 = miles per second

take the inches and divide them by 12 then take the seconds and divide them by 60 then you will have sucessfully converted inches per second to feet per minute. 120inces =10 ft 180 sec= 3 min therefore you r object is traveling at 3.3333 ft. per sec.

50 feet per minute.

8 feet per second = 480 feet per minute Just multiply eight by sixty because there are sixty seconds in a minute.