Best Answer

The total work done or energy transferred is equal to the product of the force and the displacement in the direction of the force applied. In this case it would be 300N x 10m to get 3000J. This energy is transferred in 10 seconds and since power is energy transferred per unit time... 3000J divided by 10 seconds equals 300 Watts or 300 Joules per second.

Lvl 1

its 300W

Q: If It takes 300 N to move a box 10 meters in 10 seconds How much power is required?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

First mulitiply Newton x meter to get the energy (or work) required. Then divide the result by the time to get the power.

Power = (energy) / (time) = (35 x 5) / 19 = 175 newton-meters / 19 seconds = 9.2105 watts (rounded)

The person's speed is 2 meters per second. The power required for him to accomplish that depends on his weight, on his efficiency of movement, on whether he's moving horizontally or vertically, etc., all of which the question neglects to specify.

65 km/h = 18.056 meters / second60 / 18.056 = 3.323 seconds so it takes approximately 3.3 seconds

To lift a 950-N load 3 meters requires (950 x 3) = 2,850 joules of energy.The power is the rate at which the energy is delivered. It takes more powerto lift the load faster.The power used to lift this load is (2,850 joules) divided by (the number of seconds it takes),and the unit of the answer is watts.

Related questions

First mulitiply Newton x meter to get the energy (or work) required. Then divide the result by the time to get the power.

Power = (energy) / (time) = (35 x 5) / 19 = 175 newton-meters / 19 seconds = 9.2105 watts (rounded)

The person's speed is 2 meters per second. The power required for him to accomplish that depends on his weight, on his efficiency of movement, on whether he's moving horizontally or vertically, etc., all of which the question neglects to specify.

The work required to move the truck is 600 N (600 kg-m/sec2) times 30 meters = 18000 joules. If this is done in 15 seconds, the average power was 1200 watts (kg-m2/sec3).

300 W

The power required to lift the rock onto the ledge can be calculated as work done divided by time. In this case, it is 3400J / 4s = 850 watts. Therefore, 850 watts of power is required to lift the rock onto the ledge in 4 seconds.

65 km/h = 18.056 meters / second60 / 18.056 = 3.323 seconds so it takes approximately 3.3 seconds

two watts a second

Power is calculated as work done divided by time taken. The work done is force multiplied by distance, which in this case is 200 N * 10 m = 2000 J. Plugging in the values, the power required would be 250 Watts.

300 W

Depends on how fast your walking.

If it takes 15 seconds for an echo to be heard, the distance between you and the reflecting surface (such as a wall, cliff, or building) is approximately 2,250 meters (15 seconds multiplied by the speed of sound at sea level, which is about 343 meters per second).