Best Answer

750

Q: If you fly somewhere at 1000 miles per hour and fly back the same distance at 500 miles per hour what is your average speed?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

Average speed = Distance/Time = 150/5 = 30 miles per hour.

The distance traveled by an object divided by the time it takes to travel that distance is called the average speed.[ Average ] Speed = Distance / TimeFor example :A car that travels 60 miles in a time of 2 hours has an average speed of 30 miles per hour.

The basic formula is: distance = speed x time In this case, you have to divide the distance by the speed.

The answer depends on your average speed over the distance.

Divide the distance by the time. 1,580 miles divided by 4 hours = an average speed of 395 miles per hour.

Related questions

It depends how far it is to 'Somewhere'. Divide the distance to Somewhere by 6 hours to get the (average) speed. If you measure the distance to Somewhere in miles, the speed will be in mph (miles per hour).

Average speed = (distance covered) divided by (time to cover the distance) =100/5 = 20 miles per hour

Average speed = Distance/Time = 150/5 = 30 miles per hour.

The distance traveled by an object divided by the time it takes to travel that distance is called the average speed.[ Average ] Speed = Distance / TimeFor example :A car that travels 60 miles in a time of 2 hours has an average speed of 30 miles per hour.

To find how long it will take to drive any distance, the average speed must be known. Once the speed is known, one can take the distance and put it over the speed to determine the amount of time it takes to drive somewhere. For example, if you are going an average of 60 miles per hour, you can find that it will take 4 hours to drive to your destination.

Average speed is the total distance traveled divided by the total time taken to cover that distance. It is a measure of how fast an object is moving on average over a certain period of time. The formula to calculate average speed is: Average Speed = Total Distance รท Total Time.

The basic formula is: distance = speed x time In this case, you have to divide the distance by the speed.

Average speed = Distance/Time = 9.98/35.01 miles per minute = (9.98/35.01)x60 miles per hour ≈ 17.10 mph.

Time = Distance/Speed = 346/85 = 4.07 hours, provided you can maintain that average speed.Time = Distance/Speed = 346/85 = 4.07 hours, provided you can maintain that average speed.Time = Distance/Speed = 346/85 = 4.07 hours, provided you can maintain that average speed.Time = Distance/Speed = 346/85 = 4.07 hours, provided you can maintain that average speed.

Average speed = Distance/Time Average speed = 5400/9 = 600 mph

Average speed can be used to measure the distance traveled by an object when the acceleration is constant. x = v * t. When acceleration is a constant, the average speed can be plugged into the equation with time to yield distance.

Average speed = distance/time = 100/4 miles per hour = 25 mph.