Q: What fraction of 24 hours is 15 minutes?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

You have to know that 1 day = 24 hours and 1 hour = 60 minutes. The tricky part is converting hours:minutes into decimal hours. 15 minutes = 15/60 = 1/4 = 0.25 hours Therefore 7 hrs 15 min = 7.25 hours What fraction of a day? 7.25 / 24 = .30208333... = 30.2 percent

It is: 24 hours minus 8 hours 15 minutes = 15 hours 45 minutes

There are 60 minutes in an hour, thus: 924/60 gives you the number of hours = 15 hours (15.4 actually but you only take the whole part) and 15*60 is the number of minutes in 15 hours = 900 minutes. thus 924-900= 24 Therefore there are 15 hours and 24 minutes in 924 minutes.

To decimal: 4.4 hoursTo fraction: 4 2/5 hours

In hour there are 60 minutes, you divide it by 15 minutes you'll have 4. So there are 4 bacterias in 1 hour. You'll multiply 4 by 24 hours and you'll have 92. Therefore there are 92 bacteriasreproduced in 24 hours.

Related questions

15 minutes is 1/24 of 6 hours.

First, convert the 24 hours into minutes: 24 x 60 minutes = 1440 (the number of minutes in one day) The fraction is 15/1440 which reduces to 1/96

You have to know that 1 day = 24 hours and 1 hour = 60 minutes. The tricky part is converting hours:minutes into decimal hours. 15 minutes = 15/60 = 1/4 = 0.25 hours Therefore 7 hrs 15 min = 7.25 hours What fraction of a day? 7.25 / 24 = .30208333... = 30.2 percent

It is 24/120. A fraction which can be simplified, if required.

It is: 195 minus 24 = 171 minutes or 2 hours and 51 minutes

It is: 24 hours minus 8 hours 15 minutes = 15 hours 45 minutes

15/24 of a day

It is 24/120. A fraction which can be simplified, if required.

There are 60 minutes in an hour, thus: 924/60 gives you the number of hours = 15 hours (15.4 actually but you only take the whole part) and 15*60 is the number of minutes in 15 hours = 900 minutes. thus 924-900= 24 Therefore there are 15 hours and 24 minutes in 924 minutes.

Since there are 24 hours in a day, 15 hours is 15/24. In simplest form, it is 5/8.

A whole day is 24 hours. So a fraction of a day is a fraction of 24 hours - to convert the fraction to hours, multiply it by 24: For example ½ a day is ½ × 24 hours = 12 hours. 1/5 day is 1/5 × 24 hours = 4 4/5 hours or 4.8 hours. In this case the fraction of an hour can be converted into minutes as there are 60 minutes in an hour: multiply by 60. So the 4/5 hour becomes 4/5 × 60 minutes = 48 minutes. Thus 1/5 day = 4 hours 48 minutes. To convert hours to a fraction of a day, as there are 24 hours in a day, put the number of ours as the numerator over 24 as the denominator, and then simplify. For example 3 hours is 3/24 = 1/8 day; For example 5 hours is 5/24 day (this is a simple as it gets as 5 and 24 have no common factor other than 1).

To decimal: 4.4 hoursTo fraction: 4 2/5 hours