Q: What is the average speed of 60 meters in 5 seconds?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

If a car travels 200 meters in 10 seconds what is the speed of the car

150 metres in 1 min. and 60 sec. = 150 metres in 2 minutes = 75 metres per minute.

50 : 3 = 16.6667 m/s, or 60 km/hour. jordan wagner here! my answer is ................. yo mom

You need to convert the minutes into seconds so that the units match. 1 minute = 60 seconds 20 minutes = 1200 seconds speed = distance travelled divided by the time taken so- speed = 1000m divided by 1200s speed = 8.333m/s

It's 60 divided by 5, Which is 12m/s east. Velocity is a vector for speed, since velocity has a direction and speed does not. Velocity has the SI units of meters per second. So you take the meters and divide by how many seconds to get your velocity.

Related questions

she has an average speed of 3m/s traveling 60 meters in 20 seconds...

the average speed is 12 meters per second. (12m/s)

27 meters in 18 seconds is the same as 1.5 meters in 1 second, 90 meters in 1 minute, 5400 meters in 60 minutes, or 5.4 kilometers per hour.

If a car travels 200 meters in 10 seconds what is the speed of the car

probably not because the average person runs 100 meters in 20-25 seconds, a person will be lucky to sprint it in under 20 seconds

440

speed = 525/75 = 7 meters per second distance = speed × time distance = 7 × 60 distance = 420 meters

150 metres in 1 min. and 60 sec. = 150 metres in 2 minutes = 75 metres per minute.

Which has a greater speed, a heron that travels 60 meters in 60 seconds or a duck that travels 60 meters in 5 seconds. Explain.

200 metres in 40 seconds 20 metres in 4 seconds 300 metres in 60 seconds or 1 minute 18000 metres in 60 minutes or 1 hour 18 kilometres in 1 hour

150 metres = 40 seconds 75 metres = 20 seconds 225 metres = 60 seconds = 1 minute 1 minute x 60 = 1 hour 225 metres x 60 = 13,500 metres 13,500 / 1,000 = 13.5 Answer: 13.5 kilometres per hour

first you have to convert the 6 mins to seconds 60 x 6 = 360 + 35 = 395 sooo 8550/395 = 21.65 m/s