Q: What is the distance traveled if a person walks 15 meters north then turns around and walks 10 meters south?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

I think you can figure it out yourself

Use the definition of 'speed': (distance traveled) divided by (time to travel the distance).Speed = (10/8) = (5/4) = 1.25 meters per second.If you want to massage it further . . .1.25 m/s = 4.5 km per hr = about 2.796 mph (rounded) = about 7,516 furlongs per fortnight (rounded)

Just divide the distance by the time. The answer is in meters/second. If you want to convert that to the more commonly used kilometers/hour, multiply the number of meters/second by 3.6.

Time = Distance/Speed = 200 m/2 ms-1 = 200/2 s = 100 seconds.

(4 meters/second)(40 seconds) = 160 meters.

Related questions

I think you can figure it out yourself

The distance traveled in meters can be calculated using the equation: distance = (velocity^2) / (2 * acceleration). The acceleration should be converted from g to m/s^2 by multiplying by 9.81 m/s^2 per g. Plugging in the values, the distance traveled would be approximately 32.86 meters.

The distance travelled in one hour is usually less than that travelled in hours!

speed of the object. Speed is calculated by dividing the distance traveled by the time it took to travel that distance.

If you divide he distance by the time, and take into account the direction traveled, you will get the AVERAGE velocity during the time considered.

yes

Use the definition of 'speed': (distance traveled) divided by (time to travel the distance).Speed = (10/8) = (5/4) = 1.25 meters per second.If you want to massage it further . . .1.25 m/s = 4.5 km per hr = about 2.796 mph (rounded) = about 7,516 furlongs per fortnight (rounded)

The distance travelled in any one hour is likely to be normally distributed with the mean equal to the mean distance travelled in the other hours and the standard error of this estimate will be the standard error of the distances travelled in the other hours.

Circumference of a circle = 2 pi R.Circumference of a semi-circle = one pi R = 48 pi = 150.8 metres.The rate of walking, or its variability, have no bearing on the distance traveled.Both are extra information, and may be ignored.

Distance 2+3=5 displacement 2

The work done by the person on the box can be calculated using the formula: Work = Force x Distance. In this case, the person applies a force of 200N over a distance of 5 meters. Thus, the work done is 200N x 5m = 1000 Joules.

There is no documentation of the farthest travel time to or from Disneyland, however, it's entirely probable people from India & the middle east have traveled to California to go to Disneyland. India & the countries around it are halfway around the world from California.