Best Answer

The prop job has a two-hour head-start, so is (200 x 2) = 400 miles in the lead when the jet starts out.

The jet catches up by (500 - 200) = 300 miles per hour.

The jet overtakes the prop in (400 / 300) = 4/3 hour after starting out.

By that time, the jet has covered (500 x 4/3) = 2,000/3 miles.

The prop has covered (400) + (200 x 4/3) = (400 + 800/3) = 2,000/3 miles.

Fortunately for the math, they are in the same place ...

2,000/3 = [666 and 2/3] miles from the starting point.

Lvl 1

it helped but im almost more confuse

Q: A jet plane traveling at 500 mph overtakes a propeller plane traveling at 200 mph that had a 2 hour head startHow far from the starting point are the planes?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

Since you stated the first train as travelling at 30 mph lets assume the train travelling at 30 mph starts on the left end of the track travelling to the right, and the second train starts on the right end of the track travelling to the left. In this case the two trains will meet 3/7 of the way from the left of the track. To illustrate what i mean in case that doesn't make sense, imagine a number line going from 0 to 70 with the train travelling at 30 mph starting from 0, and the train travelling at 40 mph starting from 70. The two trains will meet on the number line where 30 is as it's 3/7 along the line from 0.

The starting point in a race is called the starting line. The end point of a race is called the finish line.

81. They are the perfect squares of numbers starting from 5.81. They are the perfect squares of numbers starting from 5.81. They are the perfect squares of numbers starting from 5.81. They are the perfect squares of numbers starting from 5.

There are several ways of answering this question:In all cases, the car, with a three hour head start is 3*40 = 120 miles in front.Method I:The motorcycle is travelling at a relative speed of 70-40 = 30 mph. At this speed it has to make up the distance of 120 miles. This will take 120/30 = 4 hours.At a speed of 70 mph, the motorcycle will have travelled 4*70 = 280 miles.Method II:At time t hours from when the motorcycle starts, the car is at 120 + 40*t miles.At that time the motorcycle is at 70*t miles.These two must be equal so 120 + 40*t = 70*tso 120 = 30*t so that t = 4.Then, as before, the motorcycle is 4*70 = 280 miles from its start.Method III: ;DInvoke Zeno's paradox.When the motorcycle starts, the car is at a point 120 miles ahead. It takes the motorcycle some time to get to that point. During that time the car has moved on a further distance. It then takes the motorcycle some more time to get to that point. But by then the car has moved on by yet another small distance. And so on. How can the motorcycle hope to catch up if, by the time it gets to where the car WAS, the car has moved forward some more?

factors are numbers that are divisible by your starting number (will divide into your starting number). For example the factors of 12 are 2,3,4,6&12

Related questions

A comet.

Route!

The car starting point

The car starting point

It depends on what country are you starting from and what country are you going to.

The answer depends on its starting speed. If starting from a standstill, it will be travelling at 1/6 mph.

Start by determining the time it takes for the one to overtake the other. To do this, take the distance between the starting points and divide by the difference in the speeds. Knowing now the time it takes to overtake, multiply it to the speed of either object (making sure to correct for different units) to know how far it travels in that time.

It really depends on where your starting destination is on prices to Cagliari. If traveling from Berlin you can find flight as cheap as 89.99. From Switzerland flights are as cheap as 96.95. If traveling from the United States it would be much more expensive to get to Cagliari.

Depends on where you start from, and how you are traveling. Tell us your starting point, and we'll try to help.

Caravan.

A lot longer if they were starting from China than from Cuba

The Water Cycle - precipitation (rain), collection, evaporation, condensation (clouds). Not necessarily starting with precipitation, but in this order.