Study guides

☆☆

Q: How much power does it take to lift 30 N 10 m high in 5 seconds?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

The answer depends on the mass of the piano and the height of the floor.

Power = (energy) / (time) =(200 newtons x 4 meters) / (4 seconds) =200 newton-meters per second = 200 watts

Energy = Work = (force) x (distance) = (250) x (40) = 10,000 newton-meters = 10,000 joulesPower = energy/time = 10,000 joules/2 seconds = 5,000 watts = about 6.7 horsepower (rounded)

7.5 watts

600 seconds is equal to 10 minutes. There are 60 seconds in a minute.

Related questions

250 w

3000

The answer depends on the mass of the piano and the height of the floor.

Power = (energy) / (time) =(200 newtons x 4 meters) / (4 seconds) =200 newton-meters per second = 200 watts

To lift a 950-N load 3 meters requires (950 x 3) = 2,850 joules of energy.The power is the rate at which the energy is delivered. It takes more powerto lift the load faster.The power used to lift this load is (2,850 joules) divided by (the number of seconds it takes),and the unit of the answer is watts.

500N

Thrust: How much power that is being used to go forward. Lift on the other hand: is how much power that is used to gain altitude, like in a rocket ship or a plane.

Energy = Work = (force) x (distance) = (250) x (40) = 10,000 newton-meters = 10,000 joulesPower = energy/time = 10,000 joules/2 seconds = 5,000 watts = about 6.7 horsepower (rounded)

To lift an object that weighs 200N to a height of 4m requires 800 N-m = 800 joules of work (energy).It makes no difference whether you do it in 4 seconds or 4 years. The change in the object'spotential energy is the same.The rate at which you do that work is the power you use to do the operation.-- If you do it in 4 seconds, it takes (800/4) = 200 watts of power.-- If you do it in 0.4 seconds, it takes (800/0.4) = 2,000 watts. (2 kilowatts)-- If you do it in 400 seconds (6 minutes 40 seconds), it only takes (800/400) = 2 watts.

We could actually solve that if we knew ==> the weight of the piano,and ==> the distance between floors.The power is:[ (weight of the piano in newtons) x (distance between floors in meters) / 10 ] watts.

250 watts

10p

People also asked